Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mette-Marit ryktas ha gjort porr"

- 28/02/2009, 16:20 -

Smutskastningen av de norska och svenska kungahusen är i full gång.

Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel Westling har förlovat sig. Med andra ord vankas pampigt bröllop inom en någorlunda snar framtid. Något som uppenbarligen fick en av Norges främsta hovexperter - Carl-Erik Grimstad - att se rött. Han gick till skarp attack mot det svenska kungahuset. En "Chippendale-monarki" kallade han det och Daniel Westling ansåg han omanlig och objektifierad.

Attacken har mötts med tystnad från Victoria och Daniel. Men nu ställer sig svenska hovexperter upp för att försvara de kungliga stoltheterna. Nyheter24 fick en intervju med Catarina Hurtig för att höra vad hon hade att säga om Carl-Erik Grimstads utspel.

"Chippendale-monarki, vad säger man om det?

– Ja, jag hörde att det var det uttrycket han använde. Och jag tycker att han är helt ute och cyklar. Det ryktades ju om att Mette-Marit varit med i en porrfilm. Hon är dessutom ensamstående mamma och sonens pappa är dömd för narkotikabrott. Om sådana personer fått gifta in sig i det norska kungahuset så ska väl han inte säga så mycket om det svenska kungahuset, säger hovexperten Catarina Hurtig och fortsätter:

– Man kan ju jämföra de två och då känns det som att Daniel Westling har lite mer stil.

Om Carl-Erik Grimstad kommer eller ens kan bemöta den här kritiken återstår att se. Nästa år är det den blågula flaggan det kommer att viftas med så kanske är det en gnutta avundsjuka som talat?

Skrivet av: