Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läsarna rasar mot Blondinbellas låga löner

- 30/09/2011, 13:57 -
1 av 2

Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

2 av 2

All over press

Bloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrips har lyckats reta upp sina läsare rejält. "Ibland blir man mörkrädd för dina åsikter", skriver upprörda bloggbesökare.

Under torsdagens SVT Debatt diskuterades ungdomslöner, och förslaget om att sänka ingångslönerna för landets unga.

Bloggerskan och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip gick snabbt med i debatten - via Twitter och ett långt blogginlägg.

Folk är ju dumma i huvudet i debatt MAN skapar ju nya jobb med sänkta avgifter för företag!! #debatt, skrev hon på sin Twitter.

När Isabella får frågan rakt ut om hur många tusen hon betalar sina anställda per månad så svarar hon ärligt.

– Jag ger 15 heltid i snitt.

Medellönen för unga journalister/reportrar i Stockholm är, enligt Lönestatistik.se,  23 309 kr - för en aktiv reporter med medelåldern 23 år och 1 års erfarenhet.

"Tror livet är en räkmacka"

Isabella, som har en liten redaktion med unga tjejer heltidsanställda på sin tidning Egoboost Magazine, menar dock att man ska vara glad över att ens lyckas få en anställning i dagens läge.

Fine, såklart att ingen vill ha en låg lön. Men man måste börja någonstans. Målet är att minska på tröskeln in mot arbetsmarknaden så att man överhuvudtaget ens får ett jobb, skriver hon på sin blogg.

Reaktionerna på bloggen efter inlägget lät inte vänta på sig, och responsen har bestått av alltifrån upprörd klagan till medhåll och ryggdunkar.

Jag blir bara sjukt arg att du verkar tycka att vi som redan har lägst löner ska ha lägre. Helt ofattbart, skriver signaturen "Nathalie", som får medhåll av "Anna":

Ibland blir man mörkrädd för dina åsikter, du är så starkt högerinfluerad och tror att livet är som en räkmacka för alla, bara för att det har varit det för dig. Sätt dig in i ungdomars, alltså en vanlig svensson, leta inte hos överklassen utan ge dig ut i dom små orterna.

"Håller helt med dig"

Signaturerna "S" och "Frida"  står, å andra sidan, på bloggerskans sida.

Jag skulle kunna jobba för vilken skitlön som helst inga problem bara jag slipper det här arbetslösa livet.

Håller helt med dig. Tråkigt att många är så trångsynta och inte ser det du skriver i ett större perspektiv. Det är klart ingen vill arbeta gratis, men man måste börja någonstans.