Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AVSLÖJAR: Nu slutar "Ica-Jerry" spela in reklamfilm

ICA-Jerry har valt att sluta spela in reklamfilmer.
1 av 1

ICA-Jerry har valt att sluta spela in reklamfilmer.

FAKSIMIL

Nöje | 14/10/2011 13:10

– Mats har själv sagt till att han inte vill göra något mer, säger Ica-Jerrys mamma.   

HUDIKSVALL. En av Glada Hudik-teaterns stora stjärnor är Mats Melin, som blivit rikskänd som Ica-Jerry efter sin medverkan i Ica:s populära reklamfilmer. Men nu kan Nyheter24 avslöja att Mats Melin har meddelat att han slutar med att spela in reklamfilmer som Ica-Jerry.

– Det är hans egen vilja. Han gick fram själv och sa att han inte ville vara med längre, säger Mats mamma Monica Melin, till Nyheter24.

Mats Melin tog beslutet för två veckor sedan när han åkte ner för att spela in ytterligare några reklamfilmer för Ica. De absolut sista reklamfilmerna spelar han in i november och de kommer troligen att handla om julen, berättar Monica Melin.

– Det har varit en fantastisk resa. Vi har fått kämpa så mycket för honom, speciellt under hans tid i skolan där han blev kallad "mongolidjävel". Vi fick höra att han inte skulle kunna bli något, vi kan bara känna att vi har fått en revansch.

42-åriga Mats Melin, som till vardags bor i Hudiksvall, kommer nu att återgå till sitt vanliga arbete som vaktmästare på sjukhuset. Där hoppas han att det blir lite lugn och ro ett tag innan han bestämmer sig vad han ska göra härnäst.

Sedan 2009 har Mats Melin medverkat i över 20 reklamfilmer tillsammans med bland annat etablerade skådespelare som Cecilia Forss och Hans "Ica-Stig" Mosesson.

"Jerry" har blivit omåttligt populär bland det svenska folket och har i skrivande stund över 700 000 som gillar honom i olika grupper på Facebook.

– Han har blivit en idol och fått skriva autografer. Han har kunnat bära huvudet högt när han har gått runt på stan. Jag tror han tycker det är jättekul, säger Monica Melin.

Monica Melin menar att en av anledningar till hennes son slutar är att han inte orkar längre. I och med hans sjukdom - Downs syndrom - åldras han snabbare.

Mats Melins mamma vill också passa på att hylla de som varit med runt inspelning av reklamfilmerna.

– De har inte behandlat honom som han är ett funktionshinder. De har varit toppen och helt fantastiska. Han har haft roligt och jag tror han har öppnat upp för många andra nu och visat att det går, säger Monica Melin.