"Är bottenlöst avundsjuk på twittereliten"

Nyheter24:s Quetzala Blanco om de skrytigaste stjärnorna på Twitter.


Gå före i kön där. VIP-treatment där, Chambre separee där.
Göra superkul, ascool tevegrej, sitta på front row, skåla med kreti och pleti. Ta ett kvällsdopp antingen i Mexiko eller i Los Angeles eller kanske en takpool i New York. Tappa all känsla för tid eftersom du är så jetlaggad att du inte kan stå upprätt.

Eller varför inte sitta på spa med sin lyckliga partner och äta nåt jävla kycklingspett och skratta och ha kul och tjäna förti miljarder i timmen samtidigt som det rinner kycklingsås ur mungipan.

Ja. För herregud vad alla – okej inte alla, men den så kallade svenska "twittereliten"skrattar och har kul och skryter – och inte längre särskilt blygsamt – om sina lyckade liv och fantastiska projekt på Twitter.

Och här hade jag tänkt ”dra igång” krönikan med att skriva något tjusigt om:

1. Jantelagen. Varför är det så fult att det går bra för en?

2. Hur kan alla vara så jävla lyckade och varför är jag inte en av dom? (Jag vet svaret på det här, tack så mycket.)

3. Spaning: Svenskar som twittrar på engelska. Vilka tror ni att ni är? Lady Gaga? Obama? Kanske köra ett rant på det här?

Sen insåg jag att jag istället koketterar med hur himla synd det är om mig. Jag är tragisk och långtråkig, som signaturen ”Lilla jag” på brevväxlarsidorna i Kamratposten på 80-talet.
Jag vältrar mig i självömkan, gråhet, tristess, ångest och ett jävla ältande av niohundratusen ex-killar som förmodligen inte ens kan stava mitt förnamn.

Så klart att jag aldrig kommer få fler followers än mina 2 800 stycken på Twitter. Ingen vill ju pennfightas med en Lilla jag-förlorare.

***
PS: Själv började jag twittra ordentligt så snart mitt liv slutade vara glamouröst och glatt (maj 2011, reds. anm). Vem har tid att twittra när man är upptagen med att leva loppan? DS.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

2 timmar sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

3 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.