Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Toppbloggaren langade sprit till 15-åring

En av Sveriges största bloggare har hamnat i klammeri med rättvisan - efter att ha köpt ut alkohol till sin minderåriga bror.

En av Sveriges största bloggare...

... Amir Akrouti har langat alkohol till sin 15-åriga lillebror.

I ett inlägg berättade han själv om brottet - som kan resultera i böter eller fängelse om polisanmälan görs.

Stor debatt har uppstått efter att Amir Akrouti, 21, på sin blogg berättat hur han langat alkohol till sin 15-åriga lillebror.

"Eftersom han har 5 år kvar till Systembolaget så har jag köpt dricka åt han och hans fjantiga vänner :D", skriver 21-åringen på Gaybloggen.

Arga läsare har kommenterat inlägget, som går under rubriken "En äkta storebror". Flera menar att det är oansvarigt av Amir Akrouti att köpa alkohol åt sin lillebror - och samtidigt blogga om det.

"Smart att du skriver här att du köpt ut åt en 15åring!?!? det e olagligt ditt jävla rikspucko", skriver signaturen Anders i en kommentar.

"Oroväckande"

Vidar Aronsson, andre ordförande i Ungdomens Nykterhetsförbund, ser allvarligt på blogginlägget och riktar skarp kritik mot Amir Akroutis omdöme.

– Han är uppenbarligen en kreddig och cool förebild och att han då använder sitt förtroende till att få unga att börja dricka - det är inte ett ansvarsfullt ledarskap, säger Vidar Aronsson.

Vad sänder det här för signaler?

– Man blir lite orolig för vad han för kompass och idéer kring vad han behöver i livet.

Kan ge fängelse

Enligt lagen är det olagligt att köpa ut, låna ut, sälja eller ge bort starköl, vin eller sprit till en person som ännu inte fyllt 20 år. Straffet kan resultera i höga böter eller fängelse i upp till två år.

Men rättsliga konsekvenser verkar inte oroa Amir Akrouti. Detta trots att kollegan Alexandra "Kissie" Nilsson även hon hamnat i klammeri med rättvisan och nyligen dömts för brott mot upphovsrättslagen, där hon tvingats till att betala 2 000 kronor i böter.

Nyheter24 har sökt Amir Akrouti.

Mer:

Mardrömshelgen: "De skulle skära halsen av oss"