Lördag 1 Okt
Stockholm

Toppbloggarna riskerar hackerattack

1 av 2
2 av 2

Under dagen utsattes sajten Bloggtoppen för en hackerattack. Nu riskerar namn som Blondinbella, Kissie och Kenza att få sina mailkonton kapade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter att sajten Bloggtoppen blivit hackad under dagen läckte tusentals lösenord ut och publicerades på olika forum och på Twitter.

De registrerade medlemmernas uppgifter tillhör bland annat storbloggarna Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Alexandra "Kissie" Nilsson och Kenza Zouiten.

Bloggtoppen uppmanar nu sina medlemmar att byta lösenord på andra sajter om de använt sig av samma bokstavskombination som när de registrerade sig hos Bloggtoppen.

"Okända förövare har kommit över användardatabasen med användarnamn, mailadresser samt hashade lösenord, vilket betyder att om du som användare har använt samma inloggningsuppgifter för andra tjänster på nätet så riskerar dessa konton att bli kapade.", skriver sajten på sin startsida.

"Inte kopplad till min mail"

Även Alex Schulman var en av de namn som fanns med på flertalet ställen i listan. Men själv menar han att en eventuell hackare inte har så mycket att hämta.

– Det är så klart en hemsk historia för alla inblandade, men för min del så är det konton som inte är kopplade till min mail. Det är någon annan som har registrerat dem, säger han till Nyheter24.

Hittills i sin karriär tycks Schulman ha varit skonad från just hackerattacker.

– Jag har aldrig ofrivilligt blivit hackad. Däremot har jag tidigare lagt ut inloggningsuppgifter på Twitter och gamla bloggar. Jag tänkte att det kunde vara roligt med lite bidrag.

Om Blondinbella, Kissies eller Kenzas konton är registrerade av dem själva eller av någon annan är ännu oklart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.