Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jockiboi ska DNA-testas för dubbelmorden i Linköping

- 26/10/2011, 16:07 -
1 av 3

2 av 3

3 av 3

Bloggaren och teveprofilen Joakim "Jockiboi" Berg har enligt egen utsago kallats till polisen med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004.

SVERIGE. På tisdagen ska teveprofilen Joakim "Jockiboi" Berg, 25, enligt egen utsago ha fått en kallelse till polisen per brev, med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004.

"Fick hem brev från polisen idag att dom vill föhöra mig och ha DNA prov ang dubbelmordet i linköping 2004 på en kvinna och en pojke. Känns ju så bra detta", skrev nöjesprofilen från Östergötland på sin Facebooksida. Han poängterade senare också att det inte rör sig om något skämt från hans sida.

Tips från vittnen

Polisen kan ej bekräfta att en specifik person fått en kallelse men enligt förundersökningsledaren Jan Staaf pratar man regelbundet med personer. Kallelsen kan bland annat bero på tips från vittnen.

– Det finns olika anledningar, det kan vara att vissa har sett killar på platsen, förklarar Jan Staaf.

Brevet fick Berg att reagera och Kungarna av Tylösand-profilen tog sedan till Facebook för att uttrycka sin ilska.

"Tydligen så tar dom in flera 100 varje år för DNA prov ang dubbelmordet, Men det är ändå sjukt jävla kränkande" skriver en upprörd Berg på sin wall.

Måste inte lämna DNA

Men att lämna DNA-prov är inte ett tvång, även om uppgifterna som Jockiboi skriver på sin Facebook skulle stämma.

– Det är helt frivilligt att lämna DNA-prov, vi förklarar att ärendet är viktigt och varför vi vill prata med personen. Om de väljer att lämna DNA-prov, lite saliv på en bommullspinne, jämförs det endast med DNA-spåret vi har från personen på mordplatsen, aldrig med något annat. Det förstörs sedan direkt efter jämförelse.

Enligt Joakim Berg ska det i brevet ha framgått att polisen fått in ett tips om honom och att han enligt vittnet skulle ha befunnit sig på brottsplatsen vid tidpunkten för de två brutala morden.

– Jag kan inte kommentera det specifika ärendet för det vet jag ingenting om, men vi brukar inte skriva varför, bara att vi vill ha en dialog, säger Staaf till Nyheter24 om de brev polisen skickar ut.

Inte misstänkt

Polisen har säkra DNA-spår sedan morden och har sedan det inträffade testat ett mycket stort antal personer med koppling till orten, platsen eller personer som varit i närheten, inte minst för att utesluta dem.

Jockiboi är inte på något vis misstänkt för morden på den 8-åriga pojke och den 56-åriga kvinnan som brutalt mördades i centrala Linköping för sju år sedan. Läs mer om morden på Wikipedia.

Nyheter24 har sökt Joakim Berg för en kommentar.