Lördag 31 Jul
Stockholm

Jockiboi om DNA-testet: "Jag kommer att vägra"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Joakim Berg rasar efter polisens kallelse med anledning av dubbelmorden i Linköping. – Vill dom ha DNA-prov av mig får dom anhålla mig för mord och tvinga mig ta det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om dubbelmordet

Kallelsen gäller för morden på den 8-åriga pojke och den 56-åriga kvinna som brutalt mördades i centrala Linköping för sju år sedan.

Läs mer om morden på Wikipedia.

LINKÖPING. I dag är Joakim "Jockiboi" Berg, 25, känd från Kungarna av Tylösand, kallad till polisen med anledning av dubbelmorden i Linköping år 2004. Som Nyheter24 tidigare skrivit kallas varje år flera hundra personer med koppling till orten, platsen eller personer som varit i närheten, inte minst för att utesluta dem.

– Jag ska dit i dag faktiskt om ca en timme för DNA-prov och förhör. Men jag kommer att vägra, tycker det är kränkande nåt så fruktansvärt. Okej om jag hade bott i området och stämde in på beskrivningen men jag bodde inte i Linköping vid den perioden, skriver "Jockiboi" i ett mail till Nyheter24 under måndagen.

Enligt teveprofilen bodde han över åtta mil från brottsplatsen vid tillfället för morden, något som gör att polisens uppmaning upprör Berg. Enligt kallelsen ska det även, enligt Berg själv, framgå att vittnen på plats pekat ut honom.

"Någon vill jävlas med mig"

– Att vittnen sett mig på platsen handlar enbart om att någon vill jävlas med mig. För jag var i skolan den dagen och det borde finnas intyg och närvarolistor sparade på det. Vill dom ha DNA-prov av mig får dom anhålla mig för mord och tvinga mig ta det, i annat fall kommer jag att vägra, fortsätter Berg.

Att kallelsen blivit uppmärksammad har påverkat teveprofilen, då han även har fått ta emot hårda ord.

– Jag har mått jätte dåligt över detta, har fått Facebook-mail från folk som skrivit "mördare" eller att dom tyckte jag var skön och rolig men dom vet inte längre sedan jag är inblandad i mord, avslutar Berg.

"Förstörs direkt"

Enligt förundersökningsledaren Jan Staaf är det dock helt frivilligt att lämna DNA-prov.

– Om de väljer att lämna DNA-prov, lite saliv på en bommullspinne, jämförs det endast med DNA-spåret vi har från personen på mordplatsen, aldrig med något annat. Det förstörs sedan direkt efter jämförelse, shar Staaf tidigare sagt till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela