1 av 2
- Foto: Eero Hannukainen/All Over Press
2 av 2
- Foto: Veronica Kindblad / SvD / SCANPIX

Lailas moderna familj - med "Brormor" och "Brorfar"

Idol-juryns Laila Bagge Wahlgren tycker att dagens familjebenämningar är föråldrade och opersonliga - nu har hon hittat på egna.


Årets businessmama

Laila blev i helgen utsedd till Årets businessmama på tidningen mama:s årliga prisgala.

För första gången i mitt liv har JAG fått ett pris. Jag är superglad! Och vill så klart tacka alla på Mama för det här priset. Det känns oerhört hedrande att få det. Tack så mycket! skriver Laila i sin blogg.

"Idol"-juryns Laila Bagge Wahlgren har själv vuxit upp med huset fullt av syskon, och när den nyanlände sonen Kit nu har berikat familjen Bagge Wahlgren - även bestående av mamma Laila, pappa Niclas Wahlgren och sönerna Tim, 22 och Liam, 8 - är det en stor familj som tar plats i huset på Lidingö.

Både Niclas och Laila har barn från tidigare förhållanden, men för att slippa ord som extramamma, styvmor och låtsasmamma har familjen ett eget knep. Istället väljer de att kalla sonen Tims mamma, Mia, för "Brormor".

Brormor och brorfar

Alltså Kits brors mor, blev alltså Brormor. Så nu kallar vi Mia det. Det tycker jag var ett fint namn och Mia blev också glad. Det kändes mer nära och ännu mer familj och med hjärta, skriver Laila på sin blogg.

Det behövs som sagt fler nya ord för våra nya moderna familjer som inte låter så föråldrade eller så opersonliga. Nä, fler nya ord med mer kärlek och ömhet i efterlyses. För det är ju faktiskt på grund av all kärlek som våra moderna familjer ser ut som det gör, fortsätter Laila.

Ingen bonuspappa

Några dagar senare kom även orden styvfar, extrapappa och plastpappa på tal.

Liam tyckte inte att något av de orden passade så bra heller, men tänkte då på det här med vad vi kallar Mia och sade då att istället för bonuspappa så kan jag kalla Niclas för Brofar! Och så såg han jättenöjd ut! avslutar Laila i sin blogg.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ändringen - Israel får medverka på Kulturnatt

Hon får radions lyrikpris

"Ett visionärt raseri" belönas med Sveriges Radios lyrikpris. Judith Kiros får priset för diktsamlingen "Det röda är det gränslösa".

Felicia Book har sadlat om helt – det gör hon idag

Anna Books dotter Felicia Book växte upp i rampljuset, och har varit med i både Farmen VIP och Fångarna på fortet. Men nu har Felicia lämnat kändisvärlden bakom sig, och satsar helt och fullt på sitt nya jobb.

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

2 timmar sedan
Tuva Novotny har, under hela sina karriär, varit mycket hemlighetsfull kring sitt privatliv. Under smygpremiären av "Allt och Eva" visade hon dock upp sina två döttrar på röda mattan.

Nicci Hernestig triggervarnar sin senaste kroppsbild

3 timmar sedan
Nicci Hernerstig, 24, publicerade nyligen en bild som hon valde att lägga en triggerwarning på. "9 veckor...", skrev hon till bilden.

Detaljen i nya bilden på Mark Levengood och Jonas Gardell: "Är det inte...?"

3 timmar sedan
Det har gått mer än ett år sedan Mark Levengood och Jonas Gardell meddelade att de skulle gå skilda vägar. Men skilsmässan till trots så är ett av Sveriges mest kända ex-par än idag goda vänner.