Fredag 24 Sep
Stockholm

Carola i storbråk med Runar - om sonens namn

Carola Maria Häggkvist blir nu
1 av 2
Carola Maria Häggkvist blir nu. Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX
2 av 2

Carola Häggkvist tar till rättsliga åtgärder för att ändra namnet på sin son - vilket ex-mannen Runar Sögaard tycks vägra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Carola Häggqvist

I år fyllde Carola Häggqvist 45 år. Bland hennes största hits finner vi klassiker som Fångad av en stormvind, Evighet och Främling.

Läs allt om Carolas smått galna liv här.

Den folkkära artisten Carola Häggkvist har varit "Carola" med hela svenska folket sedan sitt genombrott med "Främling" i Melodifestivalen år 1983. När hon gifte sig med Runar Sögaard år 1990 valde hon att ta hans efternamn, men efter skilsmässan tio år senare gjorde hon sig raskt av med det.

Men namnfrågan har nu skapat stora problem - för deras gemensamme son Amadeus, 13. Nu önskar Carola - trots Runars ovilja - lägga till sitt eget efternamn till sonens.

I dag heter Amadeus enbart Sögaard i efternamn - trots att han är skriven hos Carola.

Försökt få Runar att acceptera

Under flera år har Carola försökt kämpa för att ex-maken ska godkänna ett tillägg av Häggkvist till sonens namn, men utan resultat. Därför tar hon nu till rättsliga åtgärder.

"Anledningen till att jag nu vänder mig till Tingsrätten är att jag allt sedan skilsmässan försökt få Amadeus pappa att acceptera ett namntillägg av mitt efternamn till vår gemensamma son Amadeus (som nu hunnit bli 13 år), dock utan något resultat", skriver Carola i ett brev till Nacka tingsrätt, och fortsätter:

"Amadeus är skriven på mig och har själv uttryckt att han önskar bära båda föräldrarnas efternamn så att både min son och förhoppningsvis hans kommande barn har möjlighet att en dag kunna få välja vilket efternamn de önskar bära".

"Fel och olyckligt"

Carola skriver även i sitt brev att hon, i egenskap av mor, tycker att det är fel och olyckligt att låta namnbytet vänta tills Amadeus blir myndig, och att frågan om identitet och tillhörighet är oerhört viktig i sonens ålder.

"Det som tillsynes borde vara självklar är tyvärr inte alltid det för alla", avslutar Carola.

Under hösten är Carola Häggkvist aktuell med krogshowen "Elvis, Barbra och jag" på Tyrol i Stockholm. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela