1 av 7
- Foto: Jessica Gow/SCANPIX
2 av 7
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
3 av 7
- Foto: MARC FEMENIA / SCANPIX
4 av 7
- Foto: Verk av Christer Sandelin.
5 av 7
- Foto: Verk av Christer Sandelin.
6 av 7
- Foto: Verk av Christer Sandelin
7 av 7
- Foto: Verk av Christer Sandelin

Sandelins nya karriär - blir konstnär

Christer Sandelin var en av artisterna i förra säsongen av "Så mycket bättre". Men när de andra artisterna gav sig ut på turné och tripplade sina gage så valde Christer en annan väg - han hårdsatsar på sitt konstprojekt.


Mer om Christer Sandelin

Christer Sandelin är främst känd för att ha varit med i grupperna Freestyle och Style. Tillsammans med Tommy Ekman har de skrivit stora hits som Dover-Calais, Vill ha dig och Fantasi.

Christer har även haft en framgångsrik solokarriär och har även producerat musik åt andra artister.

Christer firade nyligen sin femtionde födelsedag.

Christer Sandelin har alltid varit intresserad av konst, men under 80-talet uttryckte han sig i popmusik istället. Efter Så mycket bättre fick popstjärnan en nystart och det haglade erbjudanden -  som han tackade nej till.

- Det är nog det dummaste ekonomiska beslut jag tagit, säger han till Nyheter24.

Handlar om livet, horisonten och oändligheten

Men nu har han tagit tag i konstintresset igen, och på torsdag är det vernissage för Christers utställning, där han bland annat har målat, jobbat med foto, konst på plexi och litografier. Bland konsten hittar vi även Sandelins tolkningar av idolen David Bowies berömda skivomslag. Men den här utställningen handlar främst om livet och honom själv.

– Den handlar om livet, horisonten och oändligheten. Jag blir otroligt inspirerad av just horisonten, där hav och himmel möts. Jag brukar alltid ta en bild på horisonten när jag är på en plats, jag är så otroligt fascinerad av den, säger han.

I maj kommer det en utställning med enbart Bowie-bilder. I samband med den kommer det även ett album där Christer tolkar Bowie.

– Du vet, de brukar säga att "det går inte att måla av Mona-Lisa" och det är väl lite så det här är...men jag har alltid velat hylla David Bowie. Han var den som fick mig att vilja bli popstjärna och jag har alltid velat leva i den subkultur som han och Andy Warhol stod för - det här experimentella. Det är även den viljan som fick mig att öppna den här ventilen, berättar Christer.

Drack bara tre deciliter vatten om dagen

För att göra pasticherna på Bowies skivomslag krävdes det en hel del arbete för Christer. Han gick ner mycket i vikt för att bli så smal som 24-årige Bowie var. Christer åt extremt lite och drack endast tre deciliter vatten om dagen.

– Det enda jag orkade göra var att sitta hemma med hantlarna och kolla på tv. Men folk säger att bilderna är så porträttlika att de knappt tror att det är jag.

Men om någon är orolig för att Christer ska sluta med musiken behöver ni inte frukta mer. Planen är att den fortna Style-stjärnan ska ut på en sommarturné. Och han lovar att alla fans ska få höra de gamla godingarna.

– Jag gillar att stå på scen och jag kommer absolut inte sluta spela mina gamla låtar, lugnar Christer.

"Jag vill köpa min egen konst!"

Men nu är det konstprojektet som gäller och hans utställning på White Gallery i Stockholm pågår fram till den 17 december. Om man är sugen på att äga en egen Sandelin kommer den billigaste i original kosta 20 000 kr. Litografierna kommer att kosta cirka 2000 kr.

– Jag vet inte hur det här kommer gå, det enda jag vet är att jag vill köpa min egen konst!

/
/
/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

1 timme sedan

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

2 timmar sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.