1 av 2
- Foto: All over press/Charlotte Brunzell
2 av 2
- Foto: EEROBILD / All Ove

Jay Smith tillbaka i drogträsket

Hade bokat in flera konserter - nu tvingas bandet, med Jay Smith i spetsen, ställa in. – Jay känner sig inte färdig med sin rehabilitering utan behöver ytterligare tid med att ta itu med den sista fasen, skriver bandet på sin hemsida.


Tidigare problem

I november förra året, mitt under pågående Idolinspelningar, testade 30-åringen positivt för cannabis. Därefter vann han Idol och lovade att det skulle bli slutet på drogvanorna.

I dag släpper bandet Von Benzo, med före detta "Idol"-vinnaren Jay Smith, sin nya skiva Yes Kids It's True. Men skivsläppet kantas av skandal, då bandet tvingas ställa in två stora gig på grund av Jays drogproblem.

"Anledningen till varför vi tar detta jobbiga beslut hoppas vi att alla förstår och kan stötta. Det handlar om Jay´s hälsa. Jay har jobbat väldigt hårt med att bli fri från sina drogproblem och det har gått väldigt bra, dock har det satt sina spår," skriver bandet på sin hemsida och fortsätter:

"Jay känner sig inte färdig med sin rehabilitering utan behöver ytterligare tid med att ta itu med den sista fasen. Jay och vi andra i bandet trodde att vi var redo men det visade sig att så inte var fallet. Jay har sökt hjälp och kommer jobba hårt med att komma på banan så fort det bara går, det har varit alldeles för mycket press och för tidigt att börja jobba offentligt".

På bandets officiella Facebook-sida strömmar nu förståelse och lyckoönskningar in från fansen. Över hundra personer, i skrivande stund, har kommenterat bandets beslut att ställa in konserterna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.