Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jay Smith tillbaka i drogträsket

- 23/11/2011, 17:21 -
1 av 2

All over press/Charlotte Brunzell

2 av 2

EEROBILD / All Ove

Hade bokat in flera konserter - nu tvingas bandet, med Jay Smith i spetsen, ställa in. – Jay känner sig inte färdig med sin rehabilitering utan behöver ytterligare tid med att ta itu med den sista fasen, skriver bandet på sin hemsida.

I dag släpper bandet Von Benzo, med före detta "Idol"-vinnaren Jay Smith, sin nya skiva Yes Kids It's True. Men skivsläppet kantas av skandal, då bandet tvingas ställa in två stora gig på grund av Jays drogproblem.

"Anledningen till varför vi tar detta jobbiga beslut hoppas vi att alla förstår och kan stötta. Det handlar om Jay´s hälsa. Jay har jobbat väldigt hårt med att bli fri från sina drogproblem och det har gått väldigt bra, dock har det satt sina spår," skriver bandet på sin hemsida och fortsätter:

"Jay känner sig inte färdig med sin rehabilitering utan behöver ytterligare tid med att ta itu med den sista fasen. Jay och vi andra i bandet trodde att vi var redo men det visade sig att så inte var fallet. Jay har sökt hjälp och kommer jobba hårt med att komma på banan så fort det bara går, det har varit alldeles för mycket press och för tidigt att börja jobba offentligt".

På bandets officiella Facebook-sida strömmar nu förståelse och lyckoönskningar in från fansen. Över hundra personer, i skrivande stund, har kommenterat bandets beslut att ställa in konserterna.