1 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
2 av 3
- Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX
3 av 3
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

TV4 lägger locket på om hatet mot Blondinbella

Blondinbella skrev nyligen på sin blogg att det inte var värt att vara sidekick åt Malou von Sivers i "Efter tio" på grund av elaka kommentarer. Men TV4 vägrar svara besvara kritiken.


"Det är en fruktansvärd känsla"

Nyheter24:s Quetzala Blanco har skrivit en krönika om den speciella känslan att ta emot hatkommentarer.

"Blondinbella må vara hårdhudad och van vid påhopp och rena hatkampanjer. Men, som Hästpojken sjunger, ingen människa klarar att leva som en ö. Det finns en gräns för alla och för Blondinbella passerades den när hon i direktsändning kallades för ful, tjock, äcklig och gris.

Bella skriver i sin blogg att det är en speciell känsla. No shit. Det är en fruktansvärd känsla. Nu har undertecknad inte en blogg i Blondinbellas storlek men hatet struntar i statistik."

Läs hela krönikan här.

TV4 har valt att avböja att svara på Nyheter24:s frågor gällande de elaka kommentarer som Isabella Löwengrip får ta emot när hon sitter i sändning. Om kanalen har valt att åtgärda och ta till sig den allvarliga kritiken från bloggerskan är alltså oklart, och i stället väljer man att lägga locket på gällande sin nya sidekick.

När Nyheter24 under tisdagen sökte redaktionen på "Efter Tio" var svaret att de inte hade några kommenterar kring Isabellas situation och de hatfulla kommentarer som hon får direkt upp i skärmen.

Nyheter24 har tidigare rapporterat att Isabella tröttnat på de elaka kommentarer som hon får när hon är sidekick åt Malou von Sivers i "Efter tio". Hon bloggade att det inte är värt det och att hon ville ägna sig åt sina många projekt till våren. Men till Aftonbladet säger Isabella att hon inte tänkte sluta och att allt var "ett missförstånd".  Däremot vill hon att formatet ska ändras och att kommentarerna ska filtreras.

– När jag blev inbjuden att vara med i programmet hade jag en idé om att vi skulle ha med Twitter som ett komplement till intervjuerna. Helt enkelt för att de blir bättre om tittarna kan delta i diskussionen live. Det som inte har gått bra är att det har kommit elaka inlägg, säger hon till tidningen.

Nyheter24 ville ha svar på frågor om modereringen av kommentarerna, hur många kommentarer det rör sig om och hur TV4 sköter twitterflödet under andra program, som till exempel Kvällsöppet. Isabellas hot att hoppa av, och den kritik hon riktat mot hanteringen av hatet och hånen mot henne, är allvarlig.

Men TV4 fortsätter att tiga.

/
/
/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!