Brinkenstjärna sitter just nu i i fängelse - för fjärde gången.
1 av 5
Brinkenstjärna sitter just nu i i fängelse - för fjärde gången. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Kändismanagerns bok förväntas komma ut i början av 2012
2 av 5
Kändismanagerns bok förväntas komma ut i början av 2012 - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX /
Nu ska han avslöja allt.
3 av 5
Nu ska han avslöja allt. - Foto: Patrik Österberg/ALL OVER PRESS
Fredrik Söder har tidigare skrivit boken 90-talet.se tillsammans med Christian Albinsson och Niclas Wikström.
4 av 5
Fredrik Söder har tidigare skrivit boken 90-talet.se tillsammans med Christian Albinsson och Niclas Wikström. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Fredrik Söder har skrivit skandalboken tillsammans med Michael Brinkenstjärna.
5 av 5
Fredrik Söder har skrivit skandalboken tillsammans med Michael Brinkenstjärna. - Foto: Scanpix/Leif R Jansson/All Over Press/Patrik Österberg

"Brinkenstjärna var skitförbannad"

Fredrik Söder är en av författarna till Michael Brinkenstjärnas skandalbok och berättar om hur projektet inleddes. – Han var skitförbannad och skällde ut oss, säger Söder till Nyheter24.


Mer om Brinkenstjärna

Michael Brinkenstjärna har gjort sig ett namn genom att vara manager åt diverse dokusåpadeltagare. Idag är han manager åt Nordman, The Poodles, Style, Rongedal, Niclas Wahlgren och Nemo Hedén med flera.

Namn: Michael Brinkenstjärna

Född: 23 februari 1966 i Malmö

Yrke: Manager för ett flertal artister och dokusåpastjärnor. Har jobbat med bland andra Izabella Scorupco, Aqua, Magdalena och Hannah Graaf, Linda Rosing, Naken-Janne, Natacha Peyre med flera.

Det var när Fredrik Söder skrev boken "90talet.se: eller vem komponerade modemljudet?" som samtalet från kändismanagern Michael Brinkensjärna kom.

– Vi hade skrivit ett kapitel om Brinken och hans turnéer med dokusåpadeltagare som Robinson-Robban och Baren-Meral. Han var skitförbannad och skällde ut oss eftersom vi hade beskrivit honom som en "eko-fifflande strulpelle", säger Fredrik till Nyheter24.

Men sedan lugnade Brinkenstjärna ner sig och frågade om Fredrik och hans kollega Christian Albinsson ville skriva hans självbiografi. Och det var inget snack om hur boken skulle vara upplagd.

– Sanningen ska fram, det är det han vill. Medan Lotta Engberg och Martin Stenmarck målar upp en fin fasad trots att det inte riktigt står rätt till, gör Michael tvärtom. Han säger "moms är ingenting man betalar, det är något man sitter av", säger Fredrik.

"Man behöver en Brinken"

Arbetet med boken har gett författarna perspektiv på livet och även en ny bild av den skandalomsusade manager som prytt otaliga löp.

– Vi är ju två killar som inte alls är som Brinken och det har varit otroligt intressant att skriva den här boken. Han har levt ett makabert liv med många misslyckanden och jag tror man behöver en Brinken för att kunna förhålla sig till sig själv. Men han är även en person med otroligt gott hjärta och han är genuint snäll - mot de som är snälla mot honom.

Folk kommer bli förbannade

Michael Brinkenstjärna har tidigare berättat om boken för Nyheter24 och avslöjat att han kommer hänga ut kända namn som Måns Zelmerlöw och Peter Settman.

– Folk kommer bli förbannade, det är jag säker på. Men har man suttit i fängelse fyra gånger så bryr man sig nog inte. Sanningshalten lägger inte vi som författare oss i. Det här är Brinkens berättelse och vi förmedlar den bara. Fast människorna som det gäller vet ju om det är sant eller inte, säger Fredrik.

Skandalboken skulle egentligen ha kommit i höst men som Nyheter24 berättade i går sitter Brinkenstjärna i fängelse - igen. Boken har därför blivit uppskjuten och beräknas komma under det första kvartalet under 2012.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!