Torsdag 22 Februari 2024
1 av 2
- Foto: Johan Bergelin
Lotta Engberg och Martin Stenmarck är åtalade för skattebrott.
2 av 2
Lotta Engberg och Martin Stenmarck är åtalade för skattebrott. - Foto: SCANPIX/Mikael Andersson/Sören Andersson

"Man jobbar inte svart om man är seriös"

Artistbokaren Bruno Tillander står åtalad för skattebrott och folkkära artister som Lotta Engberg och Martin Stenmarck riskerar fängelse för sitt skattefusk. Nu går meriterade managern Hansi Friberg till attack.


Det är en invecklad härva som artistbokaren Bruno Tillander är inblandad i. De folkkära artisterna Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck som han har representerat står åtalade för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Tillander har i TV4 Nyheterna hävdat att det är vanligt med svarta pengar och att vissa artister vägrar åka ut på spelningar om de inte får betalt direkt i handen. Detta har fått Hansi Friberg, meriterad manager åt bland andra Sahara Hotnights och Marit Bergman, att reagera.

– Man jobbar inte med svarta pengar om man är seriös. Visst finns det folk som håller på med fuffens men man får ju välja om man vill jobba med såna artister. Det retar mig att Bruno går ut och säger så, då får man ju i så fall säga att det inte funkar att jobba på det sättet, säger Hansi till Nyheter24.

Artisterna som Bruno företräder säger själva att det inte har vetat om de svarta utbetalningarna och har hela tiden hävdat sin oskuld.

Vilket ansvar har artisten i det här läget?

– Det är deras skyldighet att ta reda på att betalningen gått till på rätt sätt. Men jag tror att man själv vet om det gått korrekt till, menar Hansi.

Det är inga små summor som artisterna anklagas för att ha låtit bli att redovisa. Martin Stenmarck anklagas för att ha fuskat med över 600 000 kr, Magnus Carlsson ska ha fifflat med 575 000 kr och Lotta Engberg med 559 000 kronor. Artisterna riskerar upp till två års fängelse.

Nyheter24 har sökt Bruno Tillander.

/
/
Senaste nytt

Bianca Ingrosso börjar medicineras: "Jag har..."

De kan få Nordiska rådets litteraturpris

Johan Jönson och Gunnar Harding nomineras till Nordiska rådets litteraturpris 2024, för böckerna "Nollamorfa" och "Minnen från glömskans städer".

Sveriges mästerkock-Lucas sågning: "J*vla trams"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång på TV4. En som blivit en riktig tittarfavorit i årets säsong är Lucas Eriksson från Oskarshamn – som inte är rädd för att säga vad han tycker.

Morran och Tobias tillbaka

2 timmar sedan
Nu är humorduon Morran och Tobias tillbaka – med säsongen "Pengarna eller livet" som får premiär på TV4 Play 22 mars. När vi möter dem igen har Tobias suttit i fängelse för förskingring och är på väg hem för att återförenas med sin mamma Morran som har tilldelats ett nytt hus av kommunen.

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

2 timmar sedan
Leif GW Persson var på plats på Nyhetsmorgon för att kommentera Gunilla Persson och hennes problem med Kronofogden. Men vad Leif GW Persson hade att säga var kanske inte så populärt – Soraya Lavasani och Anders Pihlblad försökte stoppa kriminologens hårda ord om Gunilla.

Så fick Peter Apelgren Anna Mannheimer på fall: "Fick jobba som ett svin"

2 timmar sedan
Anna Mannheimer är komiker, programledare och journalist. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 har sammanställt de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Mannheimer.