Stockholm

"Man jobbar inte svart om man är seriös"

1 av 2
. Foto: Johan Bergelin
Lotta Engberg och Martin Stenmarck är åtalade för skattebrott.
2 av 2
Lotta Engberg och Martin Stenmarck är åtalade för skattebrott. Foto: SCANPIX/Mikael Andersson/Sören Andersson

Artistbokaren Bruno Tillander står åtalad för skattebrott och folkkära artister som Lotta Engberg och Martin Stenmarck riskerar fängelse för sitt skattefusk. Nu går meriterade managern Hansi Friberg till attack.


Läs mer

Det är en invecklad härva som artistbokaren Bruno Tillander är inblandad i. De folkkära artisterna Lotta Engberg, Magnus Carlsson och Martin Stenmarck som han har representerat står åtalade för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Tillander har i TV4 Nyheterna hävdat att det är vanligt med svarta pengar och att vissa artister vägrar åka ut på spelningar om de inte får betalt direkt i handen. Detta har fått Hansi Friberg, meriterad manager åt bland andra Sahara Hotnights och Marit Bergman, att reagera.

– Man jobbar inte med svarta pengar om man är seriös. Visst finns det folk som håller på med fuffens men man får ju välja om man vill jobba med såna artister. Det retar mig att Bruno går ut och säger så, då får man ju i så fall säga att det inte funkar att jobba på det sättet, säger Hansi till Nyheter24.

Artisterna som Bruno företräder säger själva att det inte har vetat om de svarta utbetalningarna och har hela tiden hävdat sin oskuld.

Vilket ansvar har artisten i det här läget?

– Det är deras skyldighet att ta reda på att betalningen gått till på rätt sätt. Men jag tror att man själv vet om det gått korrekt till, menar Hansi.

Det är inga små summor som artisterna anklagas för att ha låtit bli att redovisa. Martin Stenmarck anklagas för att ha fuskat med över 600 000 kr, Magnus Carlsson ska ha fifflat med 575 000 kr och Lotta Engberg med 559 000 kronor. Artisterna riskerar upp till två års fängelse.

Nyheter24 har sökt Bruno Tillander.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.