Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hört talas om den nya Barbie-dieten?

- 07/12/2011, 07:41 -
...och, som tur är, även lax.
1 av 3

...och, som tur är, även lax.

Terje Bendiksby/Scanpix Norway

Barbie-dieten består av gelehallon...
2 av 3

Barbie-dieten består av gelehallon...

Claudio Bresciani / SCANPIX

Paulina Starborn är känd från SVT:s "Ung och bortskämd".
3 av 3

Paulina Starborn är känd från SVT:s "Ung och bortskämd".

Leif R Jansson / SCANPIX

En nya bloggtrend tycks vara på intåg - den så kallade Barbie-dieten, bestående av enbart rosa mat.

Paulina Starborn, känd från SVT:s "Ung och bortskämd", har under hösten använt sig av en så kallad Barbie-diet som hon lyckligt berättat om på sin blogg. Dieten, bestående av bland annat gelehallon, vitamindryck och rimmad lax, baseras på enbart rosa mat och ska enligt bloggerskan pågå i ett antal veckor.

Men riskerna med en sådan näringsfattig diet är stora, och en dietist som Nyheter24 har talat med går nu till hårt angrepp mot Paulinas farliga och osunda leverne, som inte lär ge någon positiv effekt.

– Det finns absolut ingen tokigare diet jag hört talas om än den här, förklarar dietisten, som önskar vara anonym.

"Förbättrar rosa muskler"

Tidigare har Paulina berättat i sin blogg om sin frukost bestående av gelehallon. Detta påstod hon skulle förbättra hennes rosa muskler och att dessa på så vis skulle byggas upp. Bloggerskan nämnde också att hon använde sig av dieten för att kunna bli piggare, gladare och mer koncentrerad.

– Jag tror inte på detta. Näring får man inte av gelehallon. Det ska vara vanlig hederlig mat som gäller.

Riskerna

Faran med en rosa kost är många, och bland annat kan man bli väldigt kraftlös, svag och matt. Men att Paulina väljer lax som proteinkälla är åtminstone någonting positivt, menar dietisten.

– So far, so good men det är tur att hon insåg att dieten bara skulle pågå i några veckor och inte längre i alla fall. På kort sikt blir det inga större konsekvenser, men det hade kunnat bli om dieten pågått längre.

 

Se Paulina i "Ung och bortskämd":