Måndag 14 Jun
Stockholm

Teveprofilen dödshotad: "Kommer sjunka till botten av Vättern"

1 av 3
Joakim Berg, känd från "Kungarna av Tylösand" börjar nu bli rädd.
2 av 3
Joakim Berg, känd från "Kungarna av Tylösand" börjar nu bli rädd. Foto:
Teveprofilen Joakim Berg menar att han har blivit dödshotad.
3 av 3
Teveprofilen Joakim Berg menar att han har blivit dödshotad. Foto:

Joakim Berg, från Kanal 5:s "Kungarna av ­Tylösand", är hotad av kriminellt gäng. – Jag brukar inte bli rädd, men handlar det om organiserad brottslighet blir jag såklart riktigt rädd, säger Berg till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polisanmälningar mot Joakim

Bloggaren Jockiboi, är känd från Kungarna av Tylösand, och nu aktuell i storsatsningen Den sista dokusåpan.

På sin populära blogg har Jockiboi formatet Veckans knull där han tidigare lagt upp bilder och recensioner på unga tjejers färdigheter i sängen. En av tjejerna har polisanmält Jockiboi.

MOTALA. Som Nyheter24 tidigare skrivit om hur teveprofilen Joakim "Jockiboi" Berg, 25, har blivit dödshotad via Facebook, efter att han upprepade gånger publicerat provokativt innehåll i sin blogg.

Men förföljelserna slutade inte där. Ytterligare hot har nu gjort att Berg, som har polisanmält händelsen, knappt vågar gå utanför dörren. Enligt 25-åringen kommer hoten från en person med anknytning till ett, för polisen känt, gäng verksamt i Östergötland.

"Taktik för att skrämma folk"

Bakgrunden till hoten är en trasig dator som Berg uppmanats betala 5000 kronor för - en dator han säger sig inte veta någonting om.

– Det handlar om att jag ska betala en summa annars får jag hembesök och kommer att sjunka till botten av Vättern, säger profilen till Nyheter24.

– Jag är ganska säker på det inte existerar någon trasig dator överhuvudtaget och att det är en väl inarbetad taktik att skrämma folk till att betala.

Organiserad brottslighet

Joakim Berg ska ha blivit kontaktad via telefon och Facebook av den man som Berg säger sig veta är "tungt kriminellt belastad".

– Jag brukar inte bli rädd men handlar det om organiserad brottslighet blir jag såklart riktigt rädd, säger Berg och fortsätter:

– Han har även försökt få tag i mig personligen, men jag har hållt mig undan honom och "gänget" han hotade med.

Varför tror du att just du har blivit utsatt för det här hotet?

– Jag vet inte. Tror att det är en ren slump faktiskt, personerna i fråga kanske ansåg jag borde ha god ekonomi eftersom jag varit med i teve och bloggar och så vidare. Så tror bara det handlade om en ren slump då jag aldrig haft kopplingar till sådana här personer, någonsin, förklarar Berg för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela