Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gunilla till attack - igen: "Jävla mördare"

- 21/12/2011, 09:02 -
Gunilla och Erika.
1 av 3

Gunilla och Erika.

TV3/Thomas Engström

Gunilla med mamma Iris och dottern Erika.
2 av 3

Gunilla med mamma Iris och dottern Erika.

THOMAS ENGSTRÖM/TV3

Gunilla Persson attackerar hemtjänsten i Vingåkers kommun.
3 av 3

Gunilla Persson attackerar hemtjänsten i Vingåkers kommun.

THOMAS ENGSTRÖM/TV3

Konflikten mellan Gunilla Persson och hemtjänsten i Vingåkers kommun blir allt mer intensiv. Nu anklagar hon vårdarna för att vara mördare - och hotar Socialstyrelsen med mediacirkus om hennes krav inte går igenom.

Nyheter24 har tidigare kunnat berätta om bråket mellan "Hollywood-frun" Gunilla Persson, 51, och hemtjänsten i Vingåkers kommun. Nu trappas tvisten upp - och Gunilla Persson anmäler händelsen till Socialstyrelsen.

– Om det inte vore för dessa jävla mördare hade min fina mamma inte behövt vara i det här läget, säger hon till Nyheter24.

Bakgrunden är att Gunilla Persson påstår att hemtjänsten i Vingåkers kommun medvetet behandlat hennes 85-åriga mamma Iris på ett felaktigt sätt. Enligt "Hollywood-frun" har en polisanmälan gjorts i ärendet, som nu lagts ner.

I stället lämnades en anmälan mot Vingåkers kommun in till Socialstyrelsen. Men svaret dröjde - och det var inte förrän Gunilla Persson kom med rejäla påtryckningar som besked kunde ges, förklarar hon.

– Jag var tvungen att få de att fatta att jag är en offentlig person. Om Socialstyrelsen inte gör något åt det här kommer det ju att publiceras i tidningarna. Jag har varit tvungen att hota dem med tidningsartiklar för att få svar.

"Vi har en fiende"

Tidigare har Dag Wallströmer, socialchef i Vingåkers kommun, bemött kritiken från Gunilla Persson. Enligt honom finns det ingen grund i kritiken som kommer från den 51-åriga teveprofilen.

– Vi har haft mycket kontakt med Gunilla genom åren och vi tycker inte att det finns någon som helst grund i de här beskyllningarna som hon framför, har han tidigare förklarat.

Men ord står mot ord. Gunilla Persson hävdar tvärtom att Vingåkers kommun är de som ljuger - och att de medvetet motarbetar henne genom att fatta beslut som missgynnar henne. Som exempel tar hon upp ett fall där överförmyndaren i kommunen försökt göra sig av med Iris gode man (hanterar bl. a. en persons ekonomiska intressen, red anm), som i det här fallet är kusin till Gunilla.

– Min kusin har jobbat så hårt och varit så noggrann som man kan begära. Men nu vill den här överförmyndaren peta henne för att den gode mannen är släkt med mig. Det sätter jag mig starkt emot, förklarar Gunilla.

Tar till advokater

För att kunna behålla kusinen som god man har Gunilla Persson anlitat juridisk expertis.

– Min advokat menar att det är mycket svårt att tillsätta en god man utan tillstånd. De måste ha underskrift på att vi går med på det här. Men vi har inte fått några papper. Min kusin har fått papper på att hennes roll som god man går ut vid årsskiftet. Men vem tar över? Vi vet ingenting. Ska någon träda in bakom vår rygg?

När Nyheter24 når Iris överförmyndare låter hon meddela att hon inte kan kommentera Gunillas påstående.

– Jag har sekretess i alla ärenden så jag kan inte säga någonting.