Michael Brinkenstjärnas bok beräknas att komma ut i början av 2012.
1 av 7
Michael Brinkenstjärnas bok beräknas att komma ut i början av 2012. - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX /
Lotta Engberg.
2 av 7
Lotta Engberg. - Foto: Peter Knutson/TV4
Martin Stenmarck.
3 av 7
Martin Stenmarck. - Foto: Sören Andersson / SCANPIX
4 av 7
- Foto: Charlotte Brunzell/ALL OVER PRESS
Carolina Gynning bloggade om sin festkväll med Thomas Möller.
5 av 7
Carolina Gynning bloggade om sin festkväll med Thomas Möller. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
6 av 7
- Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX, Drago Prvulovic / SCANPIX, Leif R Jansson / SCANPIX, Tomas Oneborg / Svd / SCANPIX, Claudio Bresciani / SCANPIX
7 av 7
- Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Fifflet och fulspelet

DOKUMENT. Fulspelet, fifflet och kopplingar till den undre världen. Nyheter24 fortsätter idag sin reportageserie om den smutsiga nöjesbranschen.


Den smutsiga nöjesbranschen

Våldtäkt. Barnporr. Fulspel. Fiffel. Ekobrott. Hustrumisshandel. Kopplingar till den undre världen. Knark. Sprit. Nöjesbranschen i Sverige 2012 är långt ifrån så mysig som den ger sken av. Läs den första delen i Nyheter24:s reportageserie om den smutsiga nöjesbranschen här.

Imorgon: Så knarkar och super kändiseliten sönder sig

Restaurangbesök på lyxkrogar. Flygresor i första klass. Gymkort på de absolut hetaste medlemsklubbarna. Designerkläder för flera miljoner. Nätter på femstjärniga hotell världen över. Och kanske nåt litet smycke till frugan.
Det kostar att ligga på topp och det kostar att vara kändis i Sverige.
För den tidigare dörrvaktschefen Fadde Darwich slutade pengafifflet i fängelse. Han dömdes till ett år och fyra månader bakom galler.

Fadde avtjänade sitt straff på den öppna anstalten Kolmården utanför Norrköping. Där fördrev han tiden med hård träning – ofta upp till fem timmar om dagen – och studier i både spanska och engelska.

Men Fadde är inte ensam om att fiffla med pengar. Under 2008 började Skatteverket granska artistbokaren Bruno Tillander. Han erkände att ersättningen till flera folkkära artister betalats ut svart. Både Martin Stenmarck och Lotta Engberg hamnade mitt i härvan. Bägge upptaxerades med miljonbelopp.

Men Ekobrottsmyndigheten nöjde sig inte med det utan startade en utredning. Åklagare Arne Fors leder fallet mot de misstänkta i skattebrottshärvan och i slutet av 2011 åtalades Stenmarck och Engberg.

Tv-stjärnan bytte lyxvåning på Strandvägen mot häktescell och fångmat

Lyxkvinnan Tone Oppenstam bytte sin lyxvåning på Strandvägen mot häktescell på åtta futtiga kvadratmeter. Champagne och kaviar var ett minne blott – i stället serverades Östermalmskvinnan råkost och mjölk.
Tone, som var med i realitysåpan Ladies på Östermalm, försökte fiffla till sig hela åtta miljoner kronor.
Skattefuskandet vet inga gränser hos den svenska kändiseliten.
Skandalmodellen Natacha Peyre, Tommy Körberg, Lill-Babs, Martin Stenmarck och Peder Lamm är några av de som de senaste åren har upptaxerats med miljonbelopp.

Miljonhärva kring indierockeliten

Våren 2011 kantades av skandaler för rockgrabbarna i The Hives och även Timbuktu, Cardigans, The Ark och Weeping Willows var indragna i miljonkarusellen som inleddes våren 2010 efter att Jason "Timbuktu" Diakité krävde tillbaka sina pengar i ett öppet brev.
The Cardigans stämde även The Hives på 18,5 miljoner kronor. Enligt The Hives tidigare ekonomiske rådgivare köpte bandet lyxgitarrer för över 25 miljoner kronor – allt för att slippa betala skatt, skrev Aftonbladet våren 2011.

Kungen och hans vänner

Men den svenska kändiselitens nerver för brott slutar inte vid manschettbrott eller slarviga deklarationer. Kopplingarna till den undre världen ställer många frågor men lämnar inte särskilt många svar.
Att kungen och hans vänner – idel överklassmän – frekventerat gangsterkungen Mille Markovics svartklubb Club Power och att det dessutom fanns bilder på kungen  med avklädda kvinnor skakade om monarkin rejält under 2011.
Kungens nära vän Anders Lettström försökte köpa loss bilden av Mille Markovic. Budgivningen på bilden inleddes på 10 miljoner kronor och spårade snabbt ut.
Trots att bilden senare visade sig vara fejkad så kan man inte låta bli att undra vad kungens vänner var så rädda för och varför de försökte köpa bilden.

Kändisarna minglar med MC-gäng

I januari 2011 uppmärksammade tidningen Expressen när kändismanagern Micke Brinkenstjärna bjöd in till sedvanlig julfest. Och festen slutade med en avec – hos Hells Angels i deras lokaler i Eskilstuna.

- Det finns ingenting konstigt med det här, jag känner Thomas Möller (Hells Angels ex-president, reds. anm) sedan gammalt, säger Mikael Brinkenstjärna och tillägger att han även varit dj på flera av Hells Angels fester.

Även programledaren Carolina Gynning har setts festa tillsammans med Thomas Möller. Carolina och Möller delade en flaska vin på en restaurang i Falkenberg och Gynning var snabb med att blogga ut en bild på henne tillsammans med Möller.

- Han är en jättego kille, verkligen trevlig, snäll och rolig att umgås med, sade Gynning till Expressen då.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

2 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.