Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanye startar skola - och mycket mer

- 05/01/2012, 17:20 -
Räddaren i nöden - Kanye West är här.
1 av 2

Räddaren i nöden - Kanye West är här.

SCANPIX/(AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Kanye West.
2 av 2

Kanye West.

SCANPIX/AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Kanye West storsatsar.

Aktiviteten hos Kanye WestTwitter brukar inte vara särskilt hög. Men på torsdagsmorgonen tog den 34-åriga stjärnan tillfället i akt och twittrade ut en rad nyheter - oavbrutet under två timmar.

"Jag har startat ett nytt företag och jag är så upphetsad över namnet... Det har det bästa namnet av alla företag någonsin!!! Namnet på företaget är DONDA", skrev han.

Namnet är en hyllning till Donda West, Kanyes mamma som avled 2007 efter en plastikoperation. I sina efterföljande inlägg på Twitter förklarar han att företagets vision är att "sporra fantastiska tänkare och sätta de i ett kreativt utrymme för att kunna bolla deras idéer och drömmar".

Kanye West verkar sikta på att bygga upp ett imperium. Förebilden är nämligen Steve Jobs. Med 22 avdelningar i företaget vill de "skapa produkter och upplevelser som folk vill ha och har råd med".

"Vi måste fortsätta där Steve Jobs slutade. Vi måste ta det Michael Jackson kände och som [Steve] McQueen och Steve Jobs kände. Och vi måste göra saker bättre", skriver Kanye West i ett inlägg på Twitter.

Tankar om skolan

Men inte nog med det. Rapparen vill starta en skola också. Tillsammans med filmmakaren Spike Jonze tänker han sjösätta sitt nya projekt: En sommarskola.

"Skolor ska vara skapade för att förbereda människor för det verkliga livet", twittrade han.

Om han klarar det eller inte får framtiden utvisa. Men Kanye West har lång erfarenhet av att göra affärer. Han har designat skor för Nike och Louis Vuitton. I oktober premiärvisades dessutom hans egna klädmärke, "DW Kayne", på modeveckan i Paris. Han äger också "KW Foods LLC" som innehar rättigheterna för en hamburgerkedja i Chicago.