Skola - Nyheter, artiklar, reportage och video

14 Nov, 16:21
En man jobbade som lärare och rektor på en högstadieskola och försökte köpa sex av vad han trodde var en 13-årig flicka. Istället blev han konfronterad av Dumpen och riskerar att bli av med sin lärarlegitimation.
3 Nov, 21:04
Dåliga nyheter för danska köttälskare. Nu är det slut på rött kött på Köpenhamns kommunala skolor, rapporterar DR.
6 Okt, 21:10
Vetlanda kommun ska sluta servera vegansk mat i skolor och förskolor. Trots att det bryter mot nationella rekommendationer.
28 Sep, 08:46
Ungefär 15 procent av alla elever gick ut grundskolan med otillräckliga betyg i våras. Här är de två läroämnen där flest fick underkänt.
6 Sep, 10:19
I Bollnäs kommun har man tagit ett steg för att få fler barn att äta av skolmaten genom att servera samma mat – varje dag.
24 Aug, 20:58
Klyftorna i svensk skola ökar, och stödet till dem som behöver det sätts in för sent eller ibland inte alls. För att vända utvecklingen krävs att staten på vissa håll tar ett större ansvar, skriver Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson på DN Debatt.
21 Aug, 10:33
Psykologen Tova Winbladh berättar för Dagens Nyheter hur du som förälder bör tänka om ditt barn upplever oro inför skolstarten. Läs mer!
22 Jun, 16:32
En student hittade ett råtthuvud i sin skollunch. Skolpersonalen hävdade att det var en bit ankhals, vilket inte stämde efter en utredning.
1 Jun, 13:26
Det pågår just nu en stor polisinsats vid en idrottsanläggning i Eskilstuna. Fyra personer har förts till sjukhus. Läs mer om händelsen här.
14 Maj, 12:11
Genomskinliga ryggsäckar är det enda som kommer tillåtas från augusti i Florida. Man vill få kontroll på vad eleverna för in i skolan.
5 Maj, 14:25
Vid flera tillfällen har en anställd förskollärare uppträtt olämpligt gentemot barn på förskolan och fått skriftliga varningar. För några månader sedan drog denna även ett barn i håret.
3 Maj, 13:31
En knivbeväpnad person ska ha gått till attack på en skola i västra Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet.
14 Apr, 17:06
En lärare gav en klass gymnasieelever i uppgift att skriva sina egna dödsrunor. När skolpersonal fick reda på skoluppgiften avskedade man läraren.
1 Mar, 16:54
En flicka på en lågstadieskola i Söderhamn ska enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket ha hotat elever och personal med en kniv.
28 Feb, 19:26
En av Sveriges största skolkoncerner, Thorengruppen, har fått ytterligare ett föreläggande, rapporterar Dagens Nyheter. Nu är det Affärsgymnasiet i Växjö som riskerar ett vite på en miljon kronor om de brister som framkommit inte åtgärdas senast i juni i år.
27 Feb, 16:10
En lärarvikarie ska ha tvingat eleverna till att knäppa pojken på huvudet. Nu döms kvinnan till villkorlig dom.
22 Feb, 20:11
Skolan tvingar eleverna att närvara under sportlovet för undervisning. Bakgrunden är att man behöver ta igen förlorad tid vid skolbänken från i höstas.
15 Feb, 12:02
Exploderande pet-flaskor, hot, våld och skadegörelse – nu stängs en skola i Sjöbo kommun. Huvudskyddsombuden har beslutat om skyddsstopp.
14 Feb, 13:44
En tidigare lärarvikarie i Ulricehamns kommun döms för att ha slagit en lågstadieelev över fingrarna med en pekpinne.
7 Feb, 15:35
Läraren i 60-årsåldern har jobbat i Gävleborgs län och ska under flera år ha försökt kontaktat elever efter skoltid med olämpliga inviter och kommentarer. Nu riskerar mannen att förlora sin lärarlegitimation.
1 2 3 4 ... 54