1 av 17
- Foto: All over press
2 av 17
- Foto: All over press
3 av 17
- Foto: AP Photo/Luca Bruno
4 av 17
- Foto: AP Photo/Jim Cooper
5 av 17
- Foto: AP Photo/Luca Bruno
6 av 17
- Foto: AP PHOTO/Sasa Kralj
7 av 17
- Foto: AP Photo/Laurent Rebours
8 av 17
- Foto: AP Photo/Antonio Calanni
9 av 17
- Foto: AP Photo/Stuart Ramson
10 av 17
- Foto: Photo/Kirsty Wigglesworth
11 av 17
- Foto: AP Photo/Sang Tan
12 av 17
- Foto: AP Photo/Nathan Strange
13 av 17
- Foto: AP Photo/Thibault Camus
14 av 17
- Foto: All over press
15 av 17
- Foto: All over press
16 av 17
- Foto: All Over Press
17 av 17
- Foto: All Over Press/Montage

Då till nu - Kate Moss

Hon är en av världens mest kända supermodeller med kampanjer för Calvin Klein, Dior och Dolce&Gabana i bagaget. Men i ryggsäcken trängs de stora moehusen med en en hel del skandaler och brustna relationer.


Extraknäcket

Kate Moss visar inte bara upp kläder - hon står även bakom dem. Bland annat har modellen designat för Topshop och Longchamp. Hon har även släppt fyra parfymer.

Hon är känd för att ha skapat heroin chic-idealet på 90-talet och har varit modell längre än vissa modehus ens existerat. Kate Moss är en av världens mest framstående supermodeller och tjänar därefter.
 

Den stora skandalen

Vad har H&M, Burberry och Chanel gemensamt? Jo, de bojkottade alla Kate Moss efter den stora skandalen 2005 - då det publicerades bilder på Moss när hon snortade kokain. Flera uppslag i Daily Mirror spåddes bli supermodellens karriärdöd. Men all press är tydligen bra press.

– Några av hennes största klienter sa att de skulle stå bakom henne - och det gjorde de, har Kates agent Sarah Doukas tidigare berättat för Daily Mail.

Bara ett år senare hade hon förnyat kontraktet med Burberry och var tillbaka med kampanjer för Dior, Longchamp, Louis Vuitton och Stella McCartney för att bara nämna några stora modehus. Hon tjänade dessutom, om möjligt, ännu mer pengar.
 

Pojkvänner

I slutet av 90-talet var Kate tillsammans med skådespelaren Johnny Depp i fyra år. Men den kanske mest omtalade relationen Kate haft var med skandalmakaren Pete Dorothy. De två träffades på en födelsedagsfest för Kate 2005. Tre år senare - när Kate var 34 år avslöjade de under en konsert att de var förlovade. Kärleken höll dock inte allt för länge och paret gick skilda vägar några månader senare. Anledningen sägs vara att Pete misslyckades med att genomgå rehabilitering för sitt drogmissbruk.

Kate är sedan i början av juli 2011 gift med Jamie Hice, från The Kills. Frågan som var på allas läppar i samband med bröllopet var vems design hon skulle bära. Det blev John Galliano som kunde signera klänningen. Samma designer vars visning Kate hoppat av efter ett krossat hjärta när hon och Dorothy gjorde slut.

Det är heller ingen dålig ring Jamie Hice gav sin då blivande fru. Ringen, som var värd över hundra tusen kronor, var även från 1920-talet.
 

Pengar

Under 2007 tjänade modellen nio miljoner dollar (dagens mosvarande värde: 59 miljoner kronor). Kate Moss placerade sig därmed som tvåa på Forbes lista över världens bäst betalda modeller.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!