Tisdag 20 Apr
Stockholm

Birros belöning efter homoattacken: Nytt jobb på TV4

TV4 kickar ut egoboostande Blondinbella och tar in en gudshypande Marcus Birro i hennes ställe.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sagt om Birro

Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén har tröttnat rejält på Birro:

Hej Marcus. Jag börjar bli riktigt förbannad på dig. Skitsur, till och med. Du har nu gång på gång skrivit helt vansinniga saker och sedan vägrat stå för dem, antingen för att du inte vill kännas vid vad du säger implicit, eller i vissa fall för att du tycker att kritik även mot det du säger explicit är ett angrepp på din person.

Läs hela blogginlägget här.

Efter sin krönika i Dagen fick Birro även ta emot en strid ström av kritik - på under 140 tecken.

@SofieLemontzis: Birro, jag behöver ingen gud. Speciellt ingen dömande gud. Jag skulle be en sådan gud dra åt helvete, om han fanns.

@crj138: Homofob, rasist, god kristen, tomato, tomatö. Birro är som en enda stor vandrande LULZ.

@michaelaaberg: ja, vilken slutsats kan vi dra av det här då? att marcus birro inte har alla hästar hemma. inte ens en ponny.

Gud är inte en lesbisk kvinna som lagar mat i himlen. Gud är inte en bög i läderbyxor. Gud är en dömande Gud. Han är en mullrande kraft, skriver Marcus Birro i en krönika i den kristna tidningen Dagen.

Åsiktsmaskinen Birro skräder sällan orden eller döljer sina starkt konservativa och religiösa åsikter. Belöningen: ett nytt jobb på TV4.

Trots att den senaste tiden har kretsat kring Birros kommande skandalbok, om smutsen under ytan på TV4 och sin tid som sidekick i "Kvällsöppet", tar Birro nu över bloggerskan Blondinbellas roll som bisittare till Malou von Sivers i "Efter Tio".

"Har lovat att inte kandidera"

- Det ska bli spännande att få ha en reflekterande Birro i studion. När Marcus Birro är med vet man aldrig vad som kan hända. Men han har lovat att inte kandidera till partiledare under vårsäsongen, säger Malou angående det senaste snedsteg som kostade Birro jobbet - hans kandidatur som partiledare för Kristdemokraterna.

Vad som nu händer med den avslöjande boken och på vilket sätt Birro planerar att riskera sitt jobb denna gång är ännu oklart.

Kommentera
Kopiera länk
Dela