- Foto: TV4

Birros belöning efter homoattacken: Nytt jobb på TV4

TV4 kickar ut egoboostande Blondinbella och tar in en gudshypande Marcus Birro i hennes ställe.


Sagt om Birro

Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén har tröttnat rejält på Birro:

Hej Marcus. Jag börjar bli riktigt förbannad på dig. Skitsur, till och med. Du har nu gång på gång skrivit helt vansinniga saker och sedan vägrat stå för dem, antingen för att du inte vill kännas vid vad du säger implicit, eller i vissa fall för att du tycker att kritik även mot det du säger explicit är ett angrepp på din person.

Läs hela blogginlägget här.

Efter sin krönika i Dagen fick Birro även ta emot en strid ström av kritik - på under 140 tecken.

@SofieLemontzis: Birro, jag behöver ingen gud. Speciellt ingen dömande gud. Jag skulle be en sådan gud dra åt helvete, om han fanns.

@crj138: Homofob, rasist, god kristen, tomato, tomatö. Birro är som en enda stor vandrande LULZ.

@michaelaaberg: ja, vilken slutsats kan vi dra av det här då? att marcus birro inte har alla hästar hemma. inte ens en ponny.

Gud är inte en lesbisk kvinna som lagar mat i himlen. Gud är inte en bög i läderbyxor. Gud är en dömande Gud. Han är en mullrande kraft, skriver Marcus Birro i en krönika i den kristna tidningen Dagen.

Åsiktsmaskinen Birro skräder sällan orden eller döljer sina starkt konservativa och religiösa åsikter. Belöningen: ett nytt jobb på TV4.

Trots att den senaste tiden har kretsat kring Birros kommande skandalbok, om smutsen under ytan på TV4 och sin tid som sidekick i "Kvällsöppet", tar Birro nu över bloggerskan Blondinbellas roll som bisittare till Malou von Sivers i "Efter Tio".

"Har lovat att inte kandidera"

- Det ska bli spännande att få ha en reflekterande Birro i studion. När Marcus Birro är med vet man aldrig vad som kan hända. Men han har lovat att inte kandidera till partiledare under vårsäsongen, säger Malou angående det senaste snedsteg som kostade Birro jobbet - hans kandidatur som partiledare för Kristdemokraterna.

Vad som nu händer med den avslöjande boken och på vilket sätt Birro planerar att riskera sitt jobb denna gång är ännu oklart.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

1 timme sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.