Torsdag 24 Jun
Stockholm

Det ska bli kändisarnas nya VIP-gömställe

Det är före detta delen "Lagerlunden" som byggts om.
1 av 3
Det är före detta delen "Lagerlunden" som byggts om. Foto: Café Opera
"Musikmässigt kommer vi hålla oss ifrån 'tuggummi-techno'. Det blir alltid sväng av mindre kommersiellt snitt" säger nattklubbschefen Jonas Ghauri.
2 av 3
"Musikmässigt kommer vi hålla oss ifrån 'tuggummi-techno'. Det blir alltid sväng av mindre kommersiellt snitt" säger nattklubbschefen Jonas Ghauri. Foto: Café Opera
Café Opera öppnar upp en ny avdelning kallad "The Brass bar".
3 av 3
Café Opera öppnar upp en ny avdelning kallad "The Brass bar". Foto: Café Opera

Nattklubben Café Opera storsatsar med exklusiva "The Brass Bar".  – Vi har jobbat med det här konceptet i mer än ett år, säger nattklubbschefen Jonas Ghauri till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Öppettider

FreLör: 22.00 - 03.00

Premiärkvällen för det nya konceptet går av stapeln den 23 mars.

Café Opera har sedan 1980 varit ett av Stockholms inneställen. Receptet med lokaler från 1859 och det senaste bakom bardisken har resulterat i att nattklubben lockat såväl den internationella kändiseliten som festsugna medvetna Stockholmare. Nu satsar man stort på en ny del av den anrika nattklubben i och med tillskottet "The Brass Bar". Med nattklubbschef Jonas Ghauri, Filip Tegnér och Gustaf Enblad i spetsen vill man forma ett helt nytt koncept inom nattlivet.

Det är stor konkurrens mellan nattklubbarna i Stockholm - varför kommer gästerna att välja "The Brass Bar"?

– Målsättningen är att ta essensen ur det Café Opera har skapat under alla år, och skapa en internationell nattklubb med en exklusivt? inramning. Här ska medvetna innerstadsmänniskor känna sig hemma, de som sett de coolaste nattklubbarna i världen, druckit de godaste drinkarna och varit på de hetaste festerna. På "The Brass Bar" ska de varje helg få återuppleva detta och få bästa omhändertagandet i en intimare och exklusivare miljö än vad som tidigare funnits i Stockholm, säger Jonas Ghauri till Nyheter24.

"Någonting Stockholm har saknat"

– Jag tror att det är någonting Stockholm har saknat, och det tillsammans med nytänkande på alla plan är att lyfta allt till en helt ny nivå. Jag är övertygad om att våra gäster kommer se denna kvalité samt vårt oehört välarbetade koncept - och inse att det är överlägset bäst i stan.

Det är ett krävande klientel, lekfullt kallat 'the top brass', som "The Brass Bar" riktar sig till.

– I vår värld har de här personerna hunnit över sina första 25 år. Har säker smak och är rejält duktiga inom sitt fält. Ett gäng med kunskap, man vet vad man talar om och har bevisat det - gärna flera gånger. Det kan vara inom mode, politik, musik, konst eller finans. Eller i en ovanlig social förmåga. Eller skönhet - en begåvning i sig. Då blir man intressant för andra människor. Och en del av en slags top-brass-mix enligt oss. Därav namnet "The Brass Bar". 

Hur har ni jobbat för att göra konceptet innovativt och exklusivt?

– Vi har jobbat med det här i mer än ett år och har inte tummat på något i form av kvalité och så vidare. Det har jobbats med alla delar, drycken, sättet att servera, musiken, inredningen, personalen. Ja, allting, och nyckelorden har varit exklusivitet, internationellt och nytänkande.

Inredningen är inspirerat av 60 och 70-talsdekadens - men vad kommer det att spelas för musik?

– Musikmässigt kommer vi hålla oss ifrån 'tuggummi-techno'. Det blir alltid sväng av mindre kommersiellt snitt, personligt uppblandat med nattklubbsklassiker. Och senare på natten såklart det allra senaste. Musiken ska tilltala en äldre och mer "världsvan" publik men med det inte sagt att det ska vara lugnare, snarare tvärtom. Nyckelordet är  "internationellt".

Café Opera är känt för många av sina celebra besök. Bland annat har nattklubben gäster som kungafamiljen och tidigare besök av stora internationella namn som Paris Hilton, U2, Kanye West, Janet Jackson, Beyoncé och Kate Moss.

Finns det några drömkändisar som ni gärna skulle se surpla drinkar på The Brass Bar?

– Det finns massor, och många av dem ser vi fram emot att välkomna på fredag.

Hur har ni tänkt kring säkerhet och integritet om det dyker upp en världstjärna en lördagskväll?

– Vi kommer aldrig tumma på en gästs integritet med bilder etcetera om inte denna gäst vill det. På "Brass Bar" ska man aldrig känna sig nervös för att bli förevigad då man inte vill. Det är för oss superviktigt att respektera det, då man idag vet att folk direkt undviker ställen på grund av just detta. Jag brukar säga att i denna bransch har man precis som en präst, tystnadsplikt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela