Idag har Sanna konstant värk i armen och titan i lårbenet. I övrigt har hon i stort sett kunnat återgå till ett normalt liv.
1 av 4
Idag har Sanna konstant värk i armen och titan i lårbenet. I övrigt har hon i stort sett kunnat återgå till ett normalt liv. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Sanna var en av profilerna i förra årets "Big Brother", men säger själv att programmet inte hade något med självmordsförsöket att göra.
2 av 4
Sanna var en av profilerna i förra årets "Big Brother", men säger själv att programmet inte hade något med självmordsförsöket att göra. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
"Alla mår dålig ibland. Jag är kanske en person som är extremt handlingskraftig vilket ibland får negativa följder. Jag gör saker som andra människor lämnar i tanken" säger hon till sajten. Blogg.by.
3 av 4
"Alla mår dålig ibland. Jag är kanske en person som är extremt handlingskraftig vilket ibland får negativa följder. Jag gör saker som andra människor lämnar i tanken" säger hon till sajten. Blogg.by. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Sanna Redsäter försökte ta sitt liv i höstas - nu berättar hon själv om den mörka natten.
4 av 4
Sanna Redsäter försökte ta sitt liv i höstas - nu berättar hon själv om den mörka natten. - Foto: Tobias Hellström.

Därför försökte Big Brother-Sanna ta sitt liv

Efter självmordsförsöket - nu berättar Sanna Redsäter om natten då hon hoppade från en bro.


Vänd dig hit för att få hjälp

Nationella hjälplinjen:
020-22 00 60

Jourhavande medmänniska:
08-702 16 80

Jourhavande kompis - för barn och ungdomar upp till 25 år:
020-222 444

BRIS - för barn och ungdomar upp till 18 år:
116 111

Det var den fjärde oktober i fjol som "Big Brother"-profilen Sanna Redsäter, 24, försökte begå självmord genom att hoppa från Älvsborgsbron i Göteborg.

– Mitt barn har hållit på så här och velat ta livet av sig och mått dåligt och grejer. Jag vill att detta ska komma ut, sa pappan förtvivlat till Expressen efter olyckan.

Sedan dess har Sanna hållt låg profil, men nu väljer hon själv att berätta om den mörka natten.

– Jag var ledsen efter ett gräl och fick en snedfylla. Jag var på efterfest hos en kompis och när folk började gå hem på söndagsmorgonen stannade jag kvar och fortsatte att dricka. Till slut lämnade jag min hund på festen för att åka och göra det här, säger hon till Aftonbladet.

Har konstant värk

Sanna Redsäter hoppade från bron och landade på marken, men överlevde mirakulöst trots svåra skador. Hon bröt bland annat revben och nyckelben, fick skador i hakan, en skallfraktur samt sprickor i varenda tand. Idag har hon titan i lårbenet och konstant värk i ena armen.

Efter att ha legat nedsövd i en vecka fick Sanna stanna på sjukhuset för att genomgå två månaders rehabilitering, bland annat för att lära sig att gå igen.

"Har inget att göra med 'Big Brother'"

Att hon mådde så pass dåligt att hon inte längre ville leva har enligt henne själv ingenting med hennes medverkan i "Big Brother" att göra.

– Det är jättetråkigt att det hände men jag är glad att det gick såpass bra och jag är glad att jag är där jag är idag. Det har absolut inget med "Big Brother" att göra och det som hände skulle hända ändå, säger Redsäter i en intervju med sajten Blogg.by.

– Alla mår dålig ibland. Jag är kanske en person som är extremt handlingskraftig vilket ibland får negativa följder. Jag gör saker som andra människor lämnar i tanken, säger hon till sajten.

Nu är Sanna så gott som återställd och kan leva ett normalt liv. Men på grund av de stora skadorna har även hennes utseende förändrats.

– Utseendet var viktigt för mig när jag var yngre, men i dag känner jag väl att ”äh, jag lever”, liksom. Och sitter inte i rullstol. Jag är sjukt tacksam över att nästan kunnat återgå till mitt normala liv, säger hon till Aftonbladet.
 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!