Fått nystart i livet.
1 av 5
Fått nystart i livet.
"Den roliga resan är inte alls slut", säger han.
2 av 5
"Den roliga resan är inte alls slut", säger han.
Blev tredje paret som lämnar tävlingen 2012.
3 av 5
Blev tredje paret som lämnar tävlingen 2012.
4 av 5
- Foto: TV4
72-årige Frithiofsson har gjort sitt - men gläds för att ha fått vara med.
5 av 5
72-årige Frithiofsson har gjort sitt - men gläds för att ha fått vara med. - Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES

Frithiofsson fick lämna Let's Dance - nu vill han se Hysén vinna

72-årige Bengt Frithiofsson dansade sig ur "Let's Dance". Nu vill han se Anton Hysén som vinnare. – Jag är inte förvånad över att han leder, säger han till Nyheter24.


Vinexperten och teveprofilen Bengt Frithiofsson och hans partner Oksana Spichak blev det tredje paret att åka ur "Let's Dance" när deltagarna dansade samba hela kvällen. Frithiofsson ställdes till sist mot Camilla Läckberg som kom ut som segrare i striden.

– Jag har gjort vad jag har kunnat, och haft roligt under tiden, säger en ändå nöjd Frithiofsson, till Nyheter24 och fortsätter:

- Jag kör vidare. Jag ska självklart dansa vidare. Det här innebär inte någon punkt på det området. Tvärtom, nu ska jag börja dansa på allvar och bli ännu piggare och gladare.

Och vem vinprofilen hoppas ska ta hem tävlingen är det ingen tvekan om.

– Personligen tycker jag att Anton (red. anm Hysén) gör ett fantastiskt arbete. Jag är inte förvånad över att han leder. Det är ganska naturligt.

Tredje paret som får lämna

I första och andra deltävlingarna tvingades Pär-Ola Nyström och Helena Paparizou lämna programmet. Nu får Frithiofsson gör dem sällskap - men lämnar med positiva minnen.

- Det absolut roligaste är ju det fantastiska kamratskap som finns i det här gänget. Det är ju otroligt kul, vi kämpar alla för samma mål, men vi trampar inte varandra på tårarna, utan det finns en trevlig och schyst anda i det här gänget, sa Frihiofsson i TV4:s eftersändning.

72-åringen har även fått en rejäl nystart i livet - trots avslutningen.

- Det känns som ett jättekul och spännande äventyr som jag har fått vara med om. Och det har betytt jättemycket för mig. Jag har börjat träna och går massa nya kompisar, säger han i programmet.

Ska ut och festa

Men trots att dansparet tvingades lämna tävlingen deppar inte vinexperten - eller hans danspartner.

– I kväll ska vi ut och festa med gänget, självklart, avslutar han.

Nu återstår sju deltagare i årets "Let´s dance".

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

1 timme sedan
Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

1 timme sedan
Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

2 timmar sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.