Frithiofsson fick lämna Let's Dance - nu vill han se Hysén vinna

- 20/04/2012, 23:58 -
Fått nystart i livet.
1 av 5

Fått nystart i livet.

"Den roliga resan är inte alls slut", säger han.
2 av 5

"Den roliga resan är inte alls slut", säger han.

Blev tredje paret som lämnar tävlingen 2012.
3 av 5

Blev tredje paret som lämnar tävlingen 2012.

4 av 5

TV4

72-årige Frithiofsson har gjort sitt - men gläds för att ha fått vara med.
5 av 5

72-årige Frithiofsson har gjort sitt - men gläds för att ha fått vara med.

Robert Eklund / STELLA PICTURES

72-årige Bengt Frithiofsson dansade sig ur "Let's Dance". Nu vill han se Anton Hysén som vinnare. – Jag är inte förvånad över att han leder, säger han till Nyheter24.

Vinexperten och teveprofilen Bengt Frithiofsson och hans partner Oksana Spichak blev det tredje paret att åka ur "Let's Dance" när deltagarna dansade samba hela kvällen. Frithiofsson ställdes till sist mot Camilla Läckberg som kom ut som segrare i striden.

– Jag har gjort vad jag har kunnat, och haft roligt under tiden, säger en ändå nöjd Frithiofsson, till Nyheter24 och fortsätter:

- Jag kör vidare. Jag ska självklart dansa vidare. Det här innebär inte någon punkt på det området. Tvärtom, nu ska jag börja dansa på allvar och bli ännu piggare och gladare.

Och vem vinprofilen hoppas ska ta hem tävlingen är det ingen tvekan om.

– Personligen tycker jag att Anton (red. anm Hysén) gör ett fantastiskt arbete. Jag är inte förvånad över att han leder. Det är ganska naturligt.

Tredje paret som får lämna

I första och andra deltävlingarna tvingades Pär-Ola Nyström och Helena Paparizou lämna programmet. Nu får Frithiofsson gör dem sällskap - men lämnar med positiva minnen.

- Det absolut roligaste är ju det fantastiska kamratskap som finns i det här gänget. Det är ju otroligt kul, vi kämpar alla för samma mål, men vi trampar inte varandra på tårarna, utan det finns en trevlig och schyst anda i det här gänget, sa Frihiofsson i TV4:s eftersändning.

72-åringen har även fått en rejäl nystart i livet - trots avslutningen.

- Det känns som ett jättekul och spännande äventyr som jag har fått vara med om. Och det har betytt jättemycket för mig. Jag har börjat träna och går massa nya kompisar, säger han i programmet.

Ska ut och festa

Men trots att dansparet tvingades lämna tävlingen deppar inte vinexperten - eller hans danspartner.

– I kväll ska vi ut och festa med gänget, självklart, avslutar han.

Nu återstår sju deltagare i årets "Let´s dance".