1 av 3
- Foto: Citty Olsson
2 av 3
- Foto: Citty Olsson
3 av 3
- Foto: Citty Olsson

Brinkenstjärna:
Linda Rosing svimmade bakom baren

SÖNDAGSINTERVJUN. Michael Brinkenstjärna är aktuell med boken "Ett jävla liv". Vi har träffat honom för att prata om hans jävla liv, kändisskandalerna, tiden i fängelse och det eviga sökandet efter bekräftelse.


4000 löpsedlar senare

Michael "Brinken" Brinkenstjärnas "Ett jävla liv" finns nu i bokhandeln, utgiven av No Limit.

Några av de kändisar Brinken varit manager åt är bland andra Adam Alsing, Agneta Sjödin, Anna Book, Aqua, Charlotte Perelli, Natacha Peyre, Meral Tasbas, Gry Forsell, Ronny & Ragge, Svullo, Tommy Nilsson och The Poodles.

Är du helt ärlig iboken? Var ärlig mot mig nu.

– Ja, den är helt ärlig. Och den innehåller bara tio procent av vad jag vet.90% gick inte att publicera för att det var för grovt. Boken ska vara som ”HäntExtra”. Nyheter24 var den första sajten som skrev att jag skulle skriva den härboken. För säkert två år sedan. Sen dess har jag gjort fyra olika versionervarav tre inte gick att publicera för att de var för råa. Den fjärde upplagan,som du har i din hand nu, skulle vara en rolig bok som är lättläst. Man kanläsa den på en timma eller två. Jag rekommenderar den till den ”vanliga”människan. Den som handlar på Ica Maxi. Boken är inte för kändisar. Boken är aven person som är ökänd...

Jag träffar Michael Brinkenstjärna i lobbyn på Radison Blu i Stockholm. Han har solglasögonen placerade på pannan, skinnpaj och är lång. Säkert två meter. Jag känner mig som en skraj pygmé men inser ganska snabbt att han är snällare än vad han utstrålar. Den här mannen har socialtalang, tänker jag och slår på min dator.

Hur hade boken settut om den kom idag, med generation instagram?

– Den hade sett likadan ut. Jag är ingen hejare på Internet men min Facebookhar 200.000 besökare i veckan. Det är rätt sjukt. Så jag har fått lära mig nuatt jag ska använda sociala medier.


Vad är det värsta du sett under en barturné?

– Linda Rosing svimmade av bakom baren en gång. Då var det fest. Och en gånggjorde ”Robinson”-Robban en pungdrink till en tjej som fyllde år. Han doppadesin pung i den och hon drack den. Sen har jag sett Godzilla från ”Meduza” käkaen tvål som man sanerar urinränning med. Jag har sett många extrema saker medandra ord. Vissa saker skulle jag aldrig ens kunna berätta.

Har du någon raider?

– Tio flaskor vodka och tio flaskor Jägermeister.

Vem är den vidrigaste”artisten” du varit manager till?

– Jag har inte jobbat med någon som är uppriktigt otrevlig mot mig, men denotrevligaste människan jag träffat i allmänhet är Petter. Han är otrevligvarenda gång. Eller, han är bara sån. Den jobbigaste att jobba med varNordman. Och Christer Sandelin. De fick missbruksbeteenden som inte gick atthantera. Som manager måste man få saker att fungera. Som tider, planering ochså vidare. När de inte dök upp var jag tvungen att hämta och vara pappa tilldem. Det blir jobbigt i längden.

Var fan är Leila K?

– Leila K har trillat dit för drogerna. Hon har suttit endel i fängelse. Man försökte göra en comeback med henne och jag blev tillfrågadatt vara med, men jag tackade nej.

Jag vet att livet sommanager är ett ganska hårt liv. För det första ska du styra en person, du skavara pappa till den och du ska tjäna pengar på den. Var går gränsen till attdet blir för mycket och man bara vill slita huvudet av hen?

– Man måste alltid se till personens fördelar, sen får man svälja nackdelarna.Sandelin kunde bli skitjobbig och otrevlig och glömma bort det sedan men det ärväldigt mycket ”du får stå ut med det här eller skita i oss”-attityd på sånapersoner. Det här är människor som vill förverkliga saker och de strävar helatiden efter konsten. Det gör att många hamnar i missbruk med alkohol och drogeroch det förstör dem. 

Hur var det att sittai fängelse?

– Jag har suttit i fängelse fem gånger och sista gången varväldigt trevlig faktiskt. Då fick jag lära mig att laga mat, så nu lagar jagmat hemma hela tiden. Att sitta i fängelse är väl i största allmänhet inte allsroligt men det är nyttigt. Man lär sig att uppskatta små saker. Att gå utanskor på ett nybonat trägolv känns som en petitess tills man sitter i fängelse. Allaborde sitta i fängelse minst en månad och känna på hur det känns att komma ut.Det är en känsla som inte går att mäta med något.

Hur många diagnoser har du?

– Rakt på sak. Jag är två olika personer, kan man säga. Jag är liteschitzofren. Men jag har inga diagnoser. Hemma är jag väldigt lugn, tar hand ommin familj, jag lagar mat och jag plockar. Min andra sida är en ”bad boy”.

Du är fisk istjärntecken. Är du känslig? Gråter du ofta? När grät du sist?

– Jag är en fisk som agerar som ett lejon. Jag är nog känslig innerst inne. Jagtar åt mig av saker som inte ens handlar om mig. Jag söker bekräftelse, oavsettom det är bra eller dålig sådan. Men jag gråter aldrig. Sist jag grät var på enbegravning för femton år sedan. Jag sörjer på andra sätt. Jag blir inbunden,funderar och grubblar. Men jag vill leva för evigt. Vem vill inte det?

Har du förlorat mångamänniskor?

– Alla utnyttjar varandra i den här branschen. Det är baraen tidsfråga innan någon blir riktigt arg över boken. Men ger man sig in ispelet är man med i spelet. Sticker man ut hakan så sticker man ut. Jag ståralltid för vad jag säger. Jag backar aldrig tillbaka bandet. Fixar inte folkdet, så får de jobba med någon annan. Men det är klart jag kan be om ursäkt omjag gör fel.

Tycker du någonsinatt du har fel då?

– Jag har nog inte fel i mitt sätt att göra saker, men iblandkanske jag verkställer mina idéer fel. Vi kreativa människor är dåligalyssnare. Både i relationer, socialt och i jobb. Men jag försöker bli bättre.

Apropå fel. Hur ofta har du varit otrogen?

– Jag har varit otrogen i mitt liv men det är inget jagskryter om. Men ja, det har skett.

Blir du kär ofta?

– Nej.

Inte alls?

– Jo, i min fru.

Har du varit otrogenmed en kändis någon gång? 

– Nej. Jag hatar kändiskvinnor. Och gillar inte män. 

Har du varit ihop med någon av dina klienter? 

– Jag haraldrig varit ihop med en klient. 

Vem var du i skolan?

– Jag pluggade hårt, jag var grym på idrott och jag var en clown. Sen gilladejag att styra och ställa. Jag hade synpunkter om massa saker hela tiden.

Hur många ovänner har du? Är du rädd?

– Folk är ovän med mig, jag är inte ovän med folk. Jag garvarbara. Sen får man tänka lite, så klart.  Jag är inte rädd för någon eller något,för jag har sett allt.

Har du några riktigavänner?

–Jag har många lojala människor runt mig. När det känns som att allt går åthelvete vänder jag mig till mitt hjärta och lyssnar. Den kontakten har hjälptmig tillbaka. Jag är väldigt mycket ”allt eller inget”. Det är ett stortproblem. Jag är en gambler.

Men det är bara nöjesbranschen, det spelar väl ingen roll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!