Josephine, 34, mobbades av Katrin Zytomierska efter sin medverkan i träningskedjan SATS reklamkampanj.
1 av 3
Josephine, 34, mobbades av Katrin Zytomierska efter sin medverkan i träningskedjan SATS reklamkampanj. - Foto: Faksimil: Katrins blogg / SATS
"Josephine tycker att det är lämpligt att stå helt osminkad med stripigt hår och övertydligt svettiga kläder på en reklamaffish för Sats", skrev Katrin på sin blogg.
2 av 3
"Josephine tycker att det är lämpligt att stå helt osminkad med stripigt hår och övertydligt svettiga kläder på en reklamaffish för Sats", skrev Katrin på sin blogg. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Efter påhoppet har McDonalds valt att avsluta sin annonsering på bloggportalen Finest.se.
3 av 3
Efter påhoppet har McDonalds valt att avsluta sin annonsering på bloggportalen Finest.se. - Foto: Faksimil Facebook/Stella Picutres

Nu svarar Josephine på Zytomierskas vikthån

Här svarar Josephine på Zytomierskas vikthån: "Hon har gjort nätmobbningen till en konstform bara för att dra in några slantar".


Vill du läsa hela texten?

Hela Josephines inlägg går att läsa här.

Efter att Katrin Zytomierskas vikthån mot 34-åriga Josephine publicerades i måndags har många upprörda röster reagerat mot bloggerskan - inte minst självaste McDonalds, som avbrutit sitt annonsavtal med Finest.se efter det kritiserade blogginlägget. 

Nu berättar Josephine, 34,  om hur det kändes att hängas ut och hånas i offentligheten. I en text som skickats till Resume beskriver 34-åringen Katrins blogg som en plattform för en person som utvecklat "nätmobbning till en konstform bara för att dra in några slantar".

"Jag tänkte att det är bra att andra kan se att det är okej och att man kan komma igång med träningen igen även efter ett uppehåll. Jag kunde inte föreställa mig att det skulle göra mig till måltavla för verbal spya från en bloggare som jag knappt vet vem det är, än mindre har något otalt med", skriver Josephine.

Vill skydda sina döttrar

Fotograferingen till SATS reklamkampanj ägde rum för ett år sedan. Josephine visste att det inte gällde någon exklusiv "fashion styling" - men gick med på att vara med i annonsen för att visa att alla former och storlekar kan komma igång med träningen efter ett uppehåll.

"Jag tycker att det är skrämmande att en person som utger sig för att jobba med att hjälpa kvinnor till ett hälsosammare liv tror att alla ska väga lika mycket oavsett längd och andra förutsättningar", skriver hon.

Mest upprörd blir Josephiine däremot av bloggarnas signaler till ungdomar:

"Det som gör mig riktigt ledsen är att jag har två små döttrar som ska växa upp i en värld där personer som Katrin Zytomierska får så stort genomslag för sina smaklösa angrepp. Det är mitt ansvar att se till att mina döttrar får självkänsla nog att hantera den här typen av människor när de växer upp och det gör det extra viktigt för mig att visa att jag står upp för den jag är och det jag gör".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.