Amanda Fondell har blivit storstadstjej.
1 av 4
Amanda Fondell har blivit storstadstjej. - Foto: Citty Olsson
Hon känns lite mer vågad i dag.
2 av 4
Hon känns lite mer vågad i dag. - Foto: Citty Olsson
Soundet håller hon fast vid.
3 av 4
Soundet håller hon fast vid. - Foto: Citty Olsson
Och looken likaså.
4 av 4
Och looken likaså. - Foto: Citty Olsson

Amanda Fondell - ingen svartsjuk flickvän

Nyheter24 har träffat Amanda Fondell och pratat om det nya livet i Stockholm, om relationen med pojkvännen och den ibland lite korta stubinen.


Några snabba

Du måste bli bästis med Katrin Zytomierska eller Gunilla Persson. Vem väljer du?
– Gunilla Persson. Jag vet inte riktigt vem Katrin är men jag har för mig att hon gillar att provocera.

Du måste sitta i fängelse i ett år eller inte få sjunga på ett år?
– Jag kan inte förstå att jag säger det här men; jag skulle välja att inte sjunga…

Vilken platta lyssnar du på just nu?
– Loreens nya är bra, den lyssnar jag mycket på.

Var musikbranschen som du förväntat dig?
– Jag tror inte man kan förvänta sig något alls förrän man verkligen är i en viss situation. Jag kunde inte föreställa mig hur det skulle vara. Jag är förvånad och trodde jag hade bättre koll. 

Amanda Fondell fyllde 18 år nu i sommar. Hon känns betydligtmer vuxen än så. Den här unga tjejen är mediatränad, det är något som ärsäkert. Men glöden finns där - även om hon till ytan är lite blyg.

– Jag vill att saker ska vara på mitt sätt. Jag vill att de ska komma från mig.Om det inte blir som jag vill, ja då kan jag få lite kort stubin, säger Amanda.

Hennes senaste låt, ”Bastard", släpptes den 7 november. Den kännsväldigt ”retropop möter Amanda Fondell” och soundet hänger kvar från ”Idol”-tiden.Den kommande plattan beskriver hon som lekfull och dramatisk.

– Min nya låt handlar om olycklig kärlek, säger Amanda. Jag tror absolut attjag vinner på mitt sound. Jag har inte skapat det medvetet. Jag tror att jagvinner på att jag har min egen prägel på min musik. Ett drömsamarbete vore attgöra en låt med någon legend. Typ Bruce Springsteen, fortsätter hon.

Sångerskan har precis flyttat till Stockholm och bor i Skanstull, påSödermalm. Men det var inte självklart att hon skulle flytta. Hon hade gärnabott kvar hemma i Skåne, där hon har både familj och vänner.

– Allt jag byggt upp finns i Skåne. Det är svårt att komma in i Stockholm, menjag trivs bra. Jag ville bo hemma, det ville jag, men det är här det händer.Man får offra sig lite. 

Lite mer anonym nu

I Stockholm får hon ändå vara lite mer anonym. De flesta av fansen hänger kvar från tiden i ”Idol”, men hon känner sig inte längre "jagad" på stan. 

– Under tiden i ”Idol” var det extremt mycket hype, nu är det lite lugnare.

Den regerande trenden i musikbranschen just nu är att vara en ”bad girl”.Rihanna stoltserar med cannabis på Instagram och Lady Gaga älskar visa sig som "festsliten".

– Jag är helt emot droger. Jag vill få uppmärksamhet för andra saker än att jagskulle vara ”bad”, säger Amanda.

En lugn dag i Amandas liv spenderar hon hemma i Skåne och hon försöker att åkadit några gånger i månaden. En stressig dag står intervjuer, studiotid ochevenemang på schemat.

– Jag har känt av stressen mer på sistone. Den känns, säger hon. Om jag ligger vaken på natten och grubblar är det stressen somkommer ikapp mig.

Amanda är helylle, som man säger. Hon går hem hos folket. Hon är snäll. Väldigtoprovokativ. Det är svårt att inte tycka om henne.

– Det mest olagliga jag gjort är nog att bada på ett utebad som man inte fickbada på, skrattar hon. Det brukade vara vakter där och så, men vi lyckades,fortsätter hon. 

Ingen svartsjuk flickvän

Hon har varit tillsammans med sin pojkvän Joel Strömberg i ett år nu och för Nyheter24 berättar hon om att balansera privatliv med jobb.

– Ja, det stämmer att vi har jobbat ihop. Vi har spelat tillsammans. Det funkarbra att kombinera privatliv och jobb för oss. Vi har inga sådana problem.

Men hon är ingen svartsjuk flickvän trots att hennes kille står i rampljuset. 

– Nej, jag litar på min kille. Hade vi haft några problem hade jag nog intevelat prata om det heller, skrattar Amanda. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.