Torsdag 18 Aug
Stockholm

Pojkvännen chockerad över Stureplanstjejens del i dopinghärvan

I helgen häktades kvinnan misstänkt för grov smuggling.
1 av 3
I helgen häktades kvinnan misstänkt för grov smuggling. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX/Facebook
Huvudman i utredningen uppges vara en 36-årig man som driver en juristbyrå i Stockholm. Även han en Stureplansprofil.
2 av 3
Huvudman i utredningen uppges vara en 36-årig man som driver en juristbyrå i Stockholm. Även han en Stureplansprofil. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Kvinnan har synts på inneklubbarna kring Stureplan.
3 av 3
Kvinnan har synts på inneklubbarna kring Stureplan. Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Nu ska Sveriges största dopinghärva nystas upp. Här är Stureplanstjejen som alla trodde bara jobbade med hälsa och djur.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det handlar om bensodiazepiner

Bensodiazepiner är lugnande medel som kan användas för att varva ner efter användning av ett uppiggande dopningspreparat. En av de av media mest uppmärksammade bensodiazepinerna är Rohypnol. 

Det kan vara sövande, ångestdämpande, motverka agressivt beteende eller ge euforiska känslor vid högt intag. 

Till vardags hade den 26-åriga Stureplansprofilen ett vanligt jobb på en stor gymkedja. Tidigare hade hon arbetat som volontär på ett hem för hundar. I går häktades hon misstänkt för grov smuggling.

Hennes pojkvän berättar för Nyheter24 att han är oförstående till brottsanklagelserna som riktas mot flickvännen.

– Jag känner till vad som hänt men är bara ett frågetecken själv. Jag har bara träffat henne i sex, sju månader och är lika paff som alla andra i hennes närhet. Jag kan inte uttala mig om något jag inte vet någonting om helt enkelt, säger han.

"Pratar mest om sin kille och sina hundar"

26-åringen figurerar på flera bilder från några av Stureplans hetaste inneställen och bor i en närförort till Stockholm.

– Hon pratar mest om sin kille och sina hundar, säger en anonym källa till Nyheter24.

Preparaten ska enbart ha sålts via nätet och 26-åringen har enligt åklagaren varit en del i distributionskedjan. Utöver grov smuggling är hon även misstänkt för grovt narkotikabrott, grovt dopningsbrott och pengahäleri.

– Det här är en stor dopinghärva, de har även plockat in vissa narkotiska preparat och sålt på nätet, säger åklagare Christina Voight till Nyheter24.

Har vikt ut sig

För några år sedan vek den 26-årigaglamourmodellen ut sig i herrtidningen Slitz. Då hade hon blivitutsedd till en av Sveriges 100 sexigaste. I en tidigare intervju har hon berättat öppet om att hon gillar bad boys och vilken typ av sex hon tyckerom. Vid en googlesökning dyker flera nakenbilder på kvinnan upp.

– Jag älskar hårt sex. Det ska vara intensivt, svettigt och båda ska vara helt utmattade efteråt, har hon sagt i en intervju. 

Nekar till anklagelser

Den 26-åriga kvinnan nekar till anklagelserna men häktades på söndagen. 

Sedan polisen slog till i maj har 13 personer häktats misstänka för den organiserade smugglingen och försäljningen av bensodiazepiner, skriver Aftonbladet. Huvudmanneni härvan ska enligt Dala-Demokraten varaen 36-årig man från Borlänge. 

Han ska utöver att jobba som modelldriva en juristbyrå i Stockholm. Även han är ett välkänt ansiktepå Stureplansklubbarna. På bilder ses han posera med den svenskakändiseliten. 

Preparatetvar tänkt att säljas vidare på nätet och ska ha inbringat 30miljoner kronor enligt Dalarnas Tidningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.