Laila Bagge Wahlgren i blåsväder i natt.
1 av 3
Laila Bagge Wahlgren i blåsväder i natt. - Foto: EEROBILD//ALL OVER PRESS
Tillsammans med maken Niclas Wahlgren.
2 av 3
Tillsammans med maken Niclas Wahlgren. - Foto: All over press
Bagge Wahlgren har kritiserats hårt, bland annat på Twitter.
3 av 3
Bagge Wahlgren har kritiserats hårt, bland annat på Twitter. - Foto: alloverpress

Laila Bagges tvingas pudla efter tiggarinlägg

Publicerades: 16 Jan 2013, 07:47, Uppdaterades: 16 Mar 2018, 16:05

Teveprofilen Laila Bagge Wahlgren såg en tiggare som svarade i en mobiltelefon. Då valde hon att kritisera Sveriges "välbärgade hemlösa" på sin blogg. Reaktionerna lät inte vänta på sig.


Tillbaka i Idol

När Idol gör comeback verkar det vara just Laila Bagge Wahlgren, Alexander Bard och Anders Bagge som ska sitta i juryn. Detta enligt Aftonbladet.

STOCKHOLM. Laila Bagge Wahlgren, 40, har varit i rejält blåsväder sedan tisdagskvällen. Då skrev hon ett inlägg på sin blogg där hon gick till attack mot en tiggare hon åkt förbi på Kungsgatan i centrala Stockholm.

"Gissa om jag tappar hakan när den ”hemlösa” mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan??? Om man har råd att ha en mobiltelefon så känns det inte direkt trovärdigt att sitta med knäppta händer och be om pengar på sina bara knän med en skylt där det står hemlös!", skrev hon på sin blogg.

Det dröjde inte länge innan inlägget upptäcktes och många har under natten och morgonen rasat mot hennes åsikter. Här är några exempel på reaktioner på Twitter:

Andra har passat på att skoja till det lite också:

Men flera har också påmint om att teveprofilen inte lär vara ensam och att det är viktigt att bredda perspektivet.

På onsdagsmorgonen har Bagge Wahlgren skrivit ett nytt inlägg där hon delvis ber om ursäkt. 

"Jag tänkte inte så långt att man kan skaffa en mobiltelefon för ett par kronor eller att någon skänkt honom den. Så det är egentligen inte så konstigt att han hade en telefon när jag tänker efter. Men efter att ha funderat så var egentligen inte mobiltelefonen i sig kärnan till varför jag blev upprörd", skriver hon.

I stället hävdar teveprofilen att mannen, som satt på knä framför en kaffekopp och en skylt med ordet "hemlös" på, ändrade sitt beteende när han svarade i telefonen. Det var det som fick Bagge Wahlgren att tro att han "spelade teater", menar hon.

/
Relaterat
Senaste nytt

Drottningen hyllas i nästa "The Crown"

2 timmar sedan

Publikrekord på Sweden Rock

3 timmar sedan
Festivalen Sweden Rock avslutas på lördagskvällen och arrangemanget har i år haft fler besökare än någonsin tidigare – 171 580 sålda biljetter fördelat på fyra dagar.

Efter knivdåd - skjuter fram utomhusbio

igår 20:04
Annecys internationella festival för animerad film skulle ha öppnats i morgon, söndag, med utomhusbio i parkområdet Le Pâquier intill Annecysjön i sydvästra Frankrike.

Tove Janssons okända konstverk visas i Paris

igår 13:54
Målningar, teckningar och illustrationer av Mumintrollets skapare Tove Jansson, som tidigare inte setts av allmänheten, ställs ut i Paris i höst, skriver The Guardian.

Robyn och Charli XCX gör musik tillsammans

igår 12:56
Svenska Robyn och brittiska Charli XCX jobbar på gemensam ny musik, enligt ett inlägg på Charli XCX Twitter.

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

igår 10:56
Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.