Svenska artisterna rökte gräs på Grammisgalan

Mitt under prestigefyllda Grammisgalan ägnade sig bandet Labyrint åt att rulla och röka cannabis. Nu förklarar de varför.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
7-åring får cannabis

Nyheter24 har tidigare skrivit om 7-åriga Mykayla Comstock som får kapslar fyllda med cannabisolja.

Men hon mår inte illa av det - de hjälper henne nämligen mot hennes cancer.

Att kändisar då och då åker dit för att vara drogpåverkade är ingen hemlighet. Men att kända profiler helt öppet röker gräs hör inte till vanligheterna. Hiphop- och reggaegruppen Labyrint verkar däremot inte ha några som helst problem med att skylta med sitt missbruk. 

Under onsdagens Grammisgala rullade och rökte gruppen helt oberört cannabis. Flera bilder publicerades sedan på en av bandmedlemmarnas Instagram. 

– Hallå, man ser folk där som är så borta att de knappt kan stå på benen. Vi betedde oss väldigt bra så jag förstår inte vad problemet skulle vara i sådana fall, säger Aleksi ”Aki” Swallow till Aftonbladet.

Nu uttrycker arrangörerna sin besvikelse.

– Vi har vakter i varje skrymsle men man får inte visitera folks fickor. Polisen kan bara agera efter tips. Hela händelsen är både beklaglig och tråkig, jag är väldigt besviken, säger Ludvig Werner till Aftonbladet.

När Nyheter24, via Twitter, frågade Södermalmspolisen om gruppen kan komma att gripas samt om bilden från galan kan användas som bevis fick vi följande svar:

Vill ha rätt att röka

Flera av bilderna på Instagram hashtaggades med #normaliseringskampanjen.

– Hela normaliseringskampanjen handlar om att vi som röker cannabis ska sluta bli behandlade som en andra klassens medborgare. På grund av att man röker cannabis blir man väldigt trakasserad i Sverige. Självklart handlar det inte om att barn ska röka utan om vuxna människors rätt till cannabis, säger Aleksi till Aftonbladet.

Lyssna på Labyrint här:


/
/
/
/
/
/