Madeleine och hennes fästman Chris gifter sig i sommar
1 av 3
Madde och Chris gifter sig i sommar. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Stros på stan
2 av 3
Paret strosar runt i New York. - Foto: Stella Pictures / Gulko-Dessalles
Stannas det i New York tro?
3 av 3
Kommer de stanna kvar i New York? - Foto: Stella Pictures / Gulko-Dessalles

Chris och prinsessan Madeleines barn kan förlora tronrätten

I sommar gifter sig Chris O' Neill och prinsessan Madeleine. Men om paret får barn och stannar i New York kan deras eventuella barn förlora tronrätten.


Rebellparet Chris och Madde

Bröllopet den 8:e juni i Slottskyrkan blir i Amerikansk tradition. Något som blev en förvåning för hovet.  

Chris O´Neill dissade förra årets Nobelfest – i sista sekund. Det kom nämligen jobb (läs pengar) emellan honom och första mötet med svenska folket.

Chris har annat än rent mjöl i påsen. Innan han träffade svenska sessan kantades affärsmannens liv av gömda pengar i skatteparadis, fester och nya kvinnor varje dag. Dessutom har han en förkärlek för yngre modeller. Läs mer om Chris här.  

”Tihi” fnissade prinsessan Madeleine, 30, på Youtube när hon och Chris O´Neill, 38 , avslöjade sin förlovning. 

Men om prinsessan väljer att bo kvar i USA finns ett problem hon kanske inte kommer skratta åt. Hennes framtida små prinsar och sessor kan nämligen förlora sin rätt till den svenska tronen, enligt Aftonbladet.

Den 8:e juni blir prinsessan Madeleine och Chris äkta makar. Om de inte flyttar hem till Sverige efter bröllopet kan deras framtida barn förlora rätten till tronen. 

För att man ska få bli kung eller drottning i Sverige ställs två krav: Man måste vara protestant och uppvuxen i Sverige. Det är krav prinsessans barn kanske inte kommer uppfylla om tronen skulle bli deras.

– Om Madeleine och Chris stannar i USA blir det oerhört osäkert. Nu lär inte Madeleines barn bli aktuella för tronen. Men blotta tanken på det här scenariot skulle kunna leda till en konstitutionell kris, säger statsvetaren David Ekstrand till Aftonbladet.

Madeleine har bott tre år i USA. Hovet vill inte kommentera hur länge hon vänts bo kvar där eller vad hennes plan för framtida barn är.

Vad skrek Madeleine år 1985? Kanske blir hennes barn mamma upp i dagen?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

1 timme sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

3 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.