I videon sprutar blodet.
I videon sprutar blodet. - Foto: Faksimil Youtube/Bilden är ett montage

Här "slaktar" svenska hiphoparen jägare

I den anonyma rapparen FHTEOD:s nya video fejkas ett mord på en jägare. – Vi vill visa hur det vore om det vore jägarna som var jagade och ständigt föraktade som vargen är av dem.


Ute på turné

I helgen gör FHTEOD, förkortning för Follow him to the end of the desert, en mindre iturné som går av staplen på Åland under fredagen och i Gävle på lördag.

Vargjakt är en av de ämnen som ligger latent i debattsverige. Nu har frågan blossat upp igen. Men den här gången är det inga arga röster i SVT eller Twitterinlägg som ska folk att tänka till. Den här gången är det rått. I Borlängerapparen FHTEOD:s nya video fejkas ett mord på en jägare

Videon är producerad som en äldre VHS-film och visar hur den anonyma rapparens ”jaktlag” är i skogen på jakt efter jägare. I slutet "slaktas" en jägare makabert med hjälp av ett baseballträ som upprepade gånger slås mot kroppen så att blodet sprutar.

Rapparen själv täcker sitt ansikte med en luva.

– Jag tycker inte att det är så kontroversiellt, men det kanske det är. Vi har bytt ut rollerna lite bara, jägarhatare i stället för varghatare. Vi vill visa hur det vore om det vore jägarna som var jagade och ständigt föraktade som vargen är av dem, säger hiphoparen till Dala-Demokraten.

Videon sägs vara baserad på en händelse när två jägare jagade en varg och körde över den med skoter för att sedan slå ihjäl den med ett trubbigt föremål, skriver tidningen.

Titta på videon där jägaren "dödad" här. Nyheter24 varnar ändå för stötande bilder:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!