Hör profilen berätta sin historia i kvällens program.
1 av 6
Hör profilen berätta sin historia i kvällens program. - Foto: Stella Pictures/Faksimil TV4/Bilden är ett montage
Även Emma Wiklund gästar programmet.
2 av 6
Även Emma Wiklund gästar programmet.
Hellenius som är programledare har lidit av hypokondri.
3 av 6
Hellenius som är programledare har lidit av hypokondri. - Foto: Faksimil TV4
Irving med kollegorna från juryn i Lets Dance.
4 av 6
Irving med kollegorna från juryn i Lets Dance. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Han började med att ändra sina tänder.
5 av 6
Han började med att ändra sina tänder. - Foto: Stella Pictures
Sedan rullade det bara på under åren.
6 av 6
Sedan rullade det bara på under åren. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Irving gjorde första ingreppet som 11-åring

Redan i tidig ålder blev "Let's Dance"-profilen Tony Irving bittert medveten om sitt utseende. Bara ett år efter att han fyllt tio år tvingade föräldrarna honom att ändra sitt utseende, berättar profilen själv i TV4:s "Helt sjukt" med David Hellenius.


Mer om Irving

Irving är just nu aktuell som domare i TV4:s underhållningsprogram "Lets Dance" som just dragit igång med en ny säsong. Uppdraget har han fått med bakrunden som professionel dansare. Han har även varit svensk mästare i proffsdans. 

Han flyttade från USA till Sverige 1993. 

Vi blir allt äldre men verkar bara vilja bli yngre och yngre, så inleder David Hellenius kvällens program av TV4:s "Helt sjukt". I studion har han bland annat "Lets Dancé"-profilen Tony Irving, 47, som gjorde sin första skönhetsförändring redan som 11-åring.

– Mina föräldrar var inne på att jag skulle ha snygga tänder. De drog ut fyra tänder och satte på mig en tandställning som jag hatade, berättar han för Hellenius och fortsätter:

– Sedan hade jag cystor, en på läpparna och en i pannan som började växa när jag var tolv år. Inget farligt, bara som en liten lump men mina föräldrar sa direkt: "ta bort dem, de påverkar hur du ser ut". '

När sedan glädjen för dansen blev en del av Tonys liv i tonåren växte medvetenheten för sitt utseende.

– Man går med på att man ska hålla ner vikten och jag var et barn som pendlade myket så min tränare kunde säga: "Du har gått upp, du är fet". Det går inte att stå på tävlingsgolvet så där. Sedan gick man därifrån och bantade i två, tre veckor och då var man 14-15 år. 

"Vi åt så lite som möjligt"

Irving berättar hur han redan i tidig ålder var programmerad till att vara väldigt medveten om hur han såg ut, klädde sig och om sin kroppsvikt. 

– Vi åt så lite som möjligt för att ha den perfekta kroppsformen. Jag blev ledsen och deprimerad, berättar sedan profilen. 

Vidare i programmet berättar proffset om fler saker han gjort för att ända sitt utseende och varför. Bland annat om när han upptäckte att han tappade håret. 

– Jag slutade träffa folk, jag ville inte gå ut. 

I dag ångrar Tony sina ingrepp och vad han utsatt sin egen kropp för. 

Se hela programmet klockan 21.00 i TV4 i vilket även supermodellen Emma Wiklund pratar om rådande ideal och sitt eget åldrande.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!