Jared Leto tvekade inte en sekund på att tacka ja till rollen.
1 av 3
Jared Leto tvekade inte en sekund på att tacka ja till rollen. - Foto: Ap
Här som "Rayon" i filmen "Dallas Buyers Club".
2 av 3
Här som "Rayon" i filmen "Dallas Buyers Club". - Foto: Planet Photos / Stella Pictures
En annan skådespelare som också tvingades gå ned mycket i vikt till samma film är Matthew McConaughey. Även han spelar hiv-smittad.
3 av 3
En annan skådespelare som också tvingades gå ned mycket i vikt till samma film är Matthew McConaughey. Även han spelar hiv-smittad. - Foto: Photoshot. All rights reserved. / Stella Pictures

Jared Letos personliga koppling till HIV

Överallt har man kunnat se bilder på en supermager Jared Leto, under hans förberedelser inför sin roll som hiv-positiv transsexuell kvinna i filmen "Dallas Buyers Club". Det många inte vet, är att Jared har en personlig koppling till sjukdomen.


Hur många lever idag med hiv?

Enligt en undersökning av World Health Organization  och UNAIDS  lever uppskattningsvis ca 34 miljoner med hiv idag. 

Jared Leto,41, avslöjade att han mestadels levde på vatten under tiden han försökte gå ned i vikt inför rollen, men inte bara för att tappa kilon utan för att leva sig in i karaktären.

Han berättar nu för media om sig personliga koppling till sjukdomen hiv. Skådespelaren bodde nämligen granne med en hiv-smittad man under sin första tid i Los Angeles. 

Såg honom insjukna
– Jag såg vecka efter vecka hur han vissnade bort, blev sjukare och sjukare, hur det blev sår på hans kropp, hans hals, och ansikte. Vi kunde ibland gå och äta lunch, eller göra sällskap till affären. Trots hans sjukdom så visade han alltid mycket värdighet och humor samt samt hanterade sin situation med ett lätt sinne. 

Återspeglar karaktären
Leto berättar att delar av hans grannes personlighet kommer kännas igen i karaktären "Rayon" som han spelar i "Dallas Buyers Club".

– Människor som aldrig haft en personlig upplevelse med sjukdomen tror jag inte upplever det på samma sätt, men jag kände en skyldighet att föra in så mycket värdighet och mänsklighet till rollen som möjligt.


Se trailern till filmen här! 


/
/
HIV
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.