Kunderna är många, och stora.
1 av 3
Kunderna är många, och stora. - Foto: Privat
Här framför videon med Eric Saade hon gjort.
2 av 3
Här framför videon med Eric Saade hon gjort. - Foto: Privat
Hon filmade den officiella videon för dam-EM i Fotboll och Eric Saade sjöng.
3 av 3
Hon filmade den officiella videon för dam-EM i Fotboll och Eric Saade sjöng. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

21-åriga Nikeisha gör kometkarriär som regissör åt stjärnorna

Stockholmstjejen Nikeisha Andersson gör karriär som videoregissör åt internationella jättekunder och artister. – Att få göra något sådant som 20-åring och vara helt själv med sitt team och artist inne på Friends arena – det är bara galet, berättar hon för Nyheter24.


Se mer av Nikeisha

Här kan du besöka hennes hemsida. 

Här kan du se fler musikvideos.

Här hittar du bakom kulisserna-material.

Efter mycket vilja och en push av en av de anställda på det stora musikbolaget hamnade Nikeisha Andersson, då 19 år, på Sony Music. Det efter att man fått upp ögonen för några av talangens klipp. Något som blev bara början på en framgångssaga med stora och prestigefyllda uppdrag. 

Nu står 21-åringen på egna ben. Bland kunderna för 21-åriga Nikeisha Anderssons egna företag finns bland andra Xbox, UEFA Champions League, Sony Ericsson, Björn Borg och Björn Axén. 

Utöver att ha gjort musikvideos till Eric SaadeAnton Ewald och Amanda Fondell jobbar hon också med skivbolagsjättar som Warner Music, Sony och Universal.

Nikeisha, i dag 21 år, står bland annat bakom den officiella videon för dam EM från förra året. 

– Jag fick ett väldigt fint mail från UEFA Champions League efter jag regisserat den videon. Att få göra något sådant som 20-åring och vara helt själv med sitt team och artist inne på Friends arena och göra det man vill, det är bara galet. Jag blir rörd bara jag tänker på det, berättar hon för Nyheter24.

Via sitt egna företag står Nikeisha för idéer till olika artister men också världsledande skivbolag. Titlar som producent och regissör har rullat in. Hennes egna företag växte så mycket att det i dag är fler som delar på ansvaret. 

– Vi är tre producenter som ser till att alla produktioner rullar på för det är för mycket jobb för en person att hålla koll på. 

Vad är den största utmaningen du möter i ditt jobb?

– Illamåendet innan varje inspelning. Jag mår fruktansvärt illa innan varje inspelning och man kan knappt prata med mig. Dagen innan en inspelning är hemsk, jag vet inte varför. Prestationsångest, nervös, scenskräck, folkfobi.. Ja allt utom stressad, blir aldrig stressad tack och lov. Tror det är mina Barbados gener som kickar in. 

Vad är det sjukaste som hänt under en inspelning?

 När en vän till mig som designar för bland andra Lady Gaga, Beyonce, Rihanna och Madonna dök upp och stajlade en video som jag regisserade.

Musikbranschen är alltid hård, är den extra tuff som ung kvinna?

– Alla branscher är tuffa, vill man någonstans får man jobba för det, inget kommer gratis. Det finns idioter överallt tyvärr, men denna bransch har givit mig möjligheter och upplevelser som jag inget annat än kan vara tacksam för.

År 2010 stod Nikeisha för "Idol"-reklamen och tog ett stort kliv framåt. 

– Jag har alltid varit hundra procent säker på att jag skulle ha en reklamfilm på teve när jag var 40 år, men jag fick det när jag var 17. Jag är lika förvånad som många andra.

Här kan du se en del av det videomaterial Nikeisha står för:


Eric Saade – "Winning Ground" (The Official Song of UEFA Women's Euro):


Amanda Fondell - Let the rain fall:


/
/
/
Relaterat
Kvinnor och män i karriären – så speglas skillnaderna
En man. En kvinna. De har exakt lika mycket kompetens. Ändå upplevs mannen på ett annat sätt än kvinnan. Se här varför.
Sarah Bäckman om sin viktresa: "Jag var överviktig och mobbad"
Nyheter24 har snackat med Sarah Bäckman om träning, armbrytning – och Instagrambilden som skapade en hatstorm.
Hon står bakom svenska kändisarnas skönhet
Hon hyllas i bloggvärlden för att skapa perfektion. Gabriella Elio sminkar teveprofiler, storbloggare och artister. Det är hon som ligger bakom Kenzas avundsvärda lyster och Rebecca och Fionas trendiga look. Här tipsar hon om vårtrender och skönhetsmåsten.
Storbloggaren efter cancersorgen: "Mamma var jätterädd för att dö"
– Det kan ta några dagar ibland utan att jag tänker på det, sedan slår det mig plötsligt att mamma är död.
Paow: Vissa hatar mig och tycker jag är trashig
Storbloggerskan Paulina Danielsson är ständigt rastlös. Samtidigt som 19-åringen nu känner sig redo att skaffa barn, vill hon resa jorden runt men gillar också att festa på Stockholms inneställen fyra dagar i veckan. Så länge hon bloggar om det kan hon göra vad hon vill. "Paow" blir först ut i Nyheter24:s serie om storbloggare i Sverige.
Senaste nytt

Anders Bagges flirtiga invit till Irma: "Om jag var singel..."

Svindlande summan – så mycket är Julia och Bingo redo att betala för tvillingar

3 timmar sedan
Julia och Bingo är öppna med att de har svårt att få barn ihop. I deras realityserie får vi följa paret när de besöker familjen Kardashians fertilitetsläkare och Bingo avslöjar vad paret är redo att betala för att få tvillingar.

Spotify kommer inte att förbjuda AI-musik

3 timmar sedan
Det kommer att bli svårt att reglera användningen av AI-teknik i branschen och Spotify har inga planer på att förbjuda AI-genererat innehåll från plattformen. Det säger strömningstjänstens vd Daniel Ek i en intervju med BBC.

Solsidan-Oves smarta spartips: "Borde få nobelpris i ekonomi"

idag 17:03
I en video på TV4:s Instagram delar Ove och Anette Sundberg från Solsidan med sig av några sparknep, för tuffa tider. Sparknepen möts av genomgående roade kommentarer.

Därför lämnade Malin Berghagen Sverige: "Fick panik i vågor"

idag 15:00
Folkkära artisten Lasse Berghagen har legat inne på sjukhus ett tag. Nu bryter Malin Berghagen tystnaden kring sin inre konflikt.

Josefine Jinder: "Den här typen av föräldrar är så äckliga"

idag 14:47
Det är i en ny krönika på Expressen som Josefine Jinder berättar om sina tankar kring de som blir föräldrar första gången. Och det är ord och inga visor.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.