Här gör de reklam för sitt vin "Complicity".
1 av 6
Här gör de reklam för sitt vin "Complicity".
Alex och Sigge driver Sveriges största podcast.
2 av 6
Alex och Sigge driver Sveriges största podcast.
Nu har de även tagit fram ett vin tillsammans.
3 av 6
Nu har de även tagit fram ett vin tillsammans.
Ett urklipp från Alexander Schulmans Instagram.
4 av 6
Ett urklipp från Alexander Schulmans Instagram.
5 av 6
Ett urklipp från Sigge Eklunds Instagram.
6 av 6
Ett urklipp från Sigge Eklunds Instagram.

Schulman och Eklund KO-anmäls efter vinreklam på Instagram

Alex Schulman och Sigge Eklund anmäls till Konsumentverket efter att ha gjort reklam för sitt eget vinmärke.


Fler Instaskandaler i Schulmanfamiljen

Alex Schulman är inte den enda i familjen som gillar att liva upp det på Instagram

Alexander Schulman och Sigge Eklund har nyligen blivit anmälda till Konsumentverket efter att ha gjort reklam för sitt eget vinmärke på Instagram

Schulman och Eklund driver en av landets största podcasts och tillsammans har de nu även lanserat ett bordeaux-vin. På Instagram uppmanade de sina läsare till att köpa vinet och dricka det innan de lyssnar på deras podd. 

"Drick en halv flaska innan du lyssnar på podcasten "

Duon lade upp varsin bild tillsammans med texten där de gjorde reklam för sitt vin. 

"NU ÄR VINET HÄR! Vårt bordeaux-vin som heter "Complicity" som är så gott och lika lättdrucket som saft. Beställ hem det nuuu – och drick en halv flaska innan du lyssnar på podcasten så blir podcasten BÄTTRE! Eller ge bort till någons om gillar oss" skriver Sigge Eklund på sin Instagram. 

"Vinet marknadsförs gentemot unga"

Anmälaren till ärendet menar att Alex och Sigge använder sig av reklam på sina Instagramkonton, vilket inte är tillåtet. Anmälaren menar även att profilerna använder sig själva som reklampelare i och med att de är med på bilderna samt att de uppmanar till att konsumera alkohol. 

"Jag undrar om det är tillåtet att uppmana till konsumtion av alkohol (som de gör i textensom hör till bilden ("köp nu/beställ nu, det är gott som saft, det är lättdrucket, drick en halv flaska" och så vidare)sedan noterar jag att det inte finns någon varningstext om alkoholens skadeverkningar? Sedan tycker jagatt vinet marknadsförs gentemot unga, under 25 och även omyndiga genom användandet av ettungdomligt språkbruk", skriver anmälaren. 

/
/
/
Vin
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Linda Hammar är en svensk tv-profil och syster till Filip Hammar. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hammar.

Influencern död – blev 29 år gammal

Influencern Eva Evans har dött. Hon blev endast 29 på gammal. "Igår fick min familj beskedet att min vackra syster har dött", skriver hennes syster på Instagram.

Bo Kaspers orkester på sommarturné

De är snart i mål med sin vårturné, men nu står det klart att Bo Kaspers orkester fortsätter att spela live även i sommar. Efter en liten paus återupptar Bo Sundström och gruppen konserterna med premiär i Kristiansand i Norge den 15 juni. Turnéavslutningen blir på Gröna Lund i Stockholm den 5 september.