Edward Blom har minglat runt i Visby.
1 av 3
Edward Blom har minglat runt i Visby. - Foto: Stella Pictures
Matexperten föredrar kvalitet framför kvantitet.
2 av 3
Matexperten föredrar kvalitet framför kvantitet. - Foto: Tomas Oneborg / TT
Ett bord med schysta snittar kan vara något, enligt matexperten.
3 av 3
Ett bord med schysta snittar kan vara något, enligt matexperten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Edward Blom om vad som är den perfekta plockmaten

Edward Blom föredrar kvalitet framför kvantitet.


En av alla besökare under Almedalsveckan på Visby är matexperten Edward Blom. När Nyheter24 pratar med honom har han hunnit med mingel med snittar och dricka och har hittat några guldkorn.

– Svensk kötts mingel var bra, de hade bra råvaror, säger Blom som inte blivit imponerad i övrigt.

– Det har varit ganska enkelt och ganska kolhydratstint. Man kunde satsat mer på kvalitet i stället för kvantitet, säger han till Nyheter24.

Han har uppmärksammat att det inte är lika mycket Rosévin som tidigare.

– Rosévinet har försvunnit lite grann men jag har sett en del gotlandsöl. Det har varit cavor och boxviner, jag har inte hittat min favorit än. Men man får ju tacka att det bjuds! säger han.

Blom ger också ett tips om vad som skulle passa bäst som mingelmat.

– Ett litet brännvinsbord, det behöver inte nödvändigtvis finnas brännvin med som ett minismörgåsbord med löjrom och snittar och ett bra vin eller en bra öl.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du mingelmat?
Tack för din röst!