Mr Cool efter spelningen på Emmaboda: De trodde de kunde stoppa mig

Den omdebatterade rapparen Mr Cool uppträdde under gårdagen på Emmabodafestivalen. – Dom trodde dom kunde stoppa mig, skriver Mr Cool själv.


I våras stod det klart att Emmabodafestivalen hade bokat rapparen Mr Cool, eller Anton Magnusson som han egentligen heter. Mr Cools texter är kanske inte av det trevligaste laget – de är både homofobiska, rasistiska och sexistiska.

"Skit i din brud och behandla dom illa"

En text går till exempel:

"Va fan har hänt med svåra tjejer, tiden då fula killar var tvungna att droga tjejer, brukar jag fråga tjejer. Men dom bara fnyser och kallar mig manschovenist, samma tjejer som sög av en kille på dansgolvet sist. Och det är inte direkt ett krav men hur ska jag kunna ha respekten kvar när man måste ha sex med barn. För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

En annan text lyder:


”Jag skulle klippa av dina blygdläppar och äta upp dem. Hitta alla dina fel och stå framför dig och räkna upp dem. Göra dig gravid, göra en abort, tvinga dig att äta fostret och säga att det var gott”.

Spelade ändå

Många upprördes över bokningen, och en Facebook-grupp startades för att bojkotta Emmabodafestivalen. Kort därefter meddelade Mr Cool via Twitter att hans spelning var inställd.

Men under onsdagseftermiddagen så intog Mr Cool – tillsammans med Simon Gärdenfors i duon Specialisterna – scenen Kojan på Emmabodafestivalen, skriver sajten Festivalrykten. En av låtarna som Mr Cool spelade var bland annat "Tjejer é som tjejer é", skriver Festivalrykten vidare.


"Att stoppa Mr Cool är som att kolla på bögporr"

På sin Instagram visar Mr Cool en bild från spelningen och skriver:



/
/
/
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.