Måndag 25 Okt
Stockholm

Mr Cool efter spelningen på Emmaboda: De trodde de kunde stoppa mig

Rapparen Mr Cool bokades till Emmabodafestivalen tidigare i år.
1 av 3
Rapparen Mr Cool bokades till Emmabodafestivalen tidigare i år. Foto: Faksimil Youtube
Han ställde senare in sin spelning.
2 av 3
Han ställde senare in sin spelning. Foto: Youtube
Men under gårdagen stod han på scenen Kojan på Emmabodafestivalen.
3 av 3
Men under gårdagen stod han på scenen Kojan på Emmabodafestivalen. Foto: Youtube

Den omdebatterade rapparen Mr Cool uppträdde under gårdagen på Emmabodafestivalen. – Dom trodde dom kunde stoppa mig, skriver Mr Cool själv.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I våras stod det klart att Emmabodafestivalen hade bokat rapparen Mr Cool, eller Anton Magnusson som han egentligen heter. Mr Cools texter är kanske inte av det trevligaste laget – de är både homofobiska, rasistiska och sexistiska.

"Skit i din brud och behandla dom illa"

En text går till exempel:

"Va fan har hänt med svåra tjejer, tiden då fula killar var tvungna att droga tjejer, brukar jag fråga tjejer. Men dom bara fnyser och kallar mig manschovenist, samma tjejer som sög av en kille på dansgolvet sist. Och det är inte direkt ett krav men hur ska jag kunna ha respekten kvar när man måste ha sex med barn. För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

En annan text lyder:


”Jag skulle klippa av dina blygdläppar och äta upp dem. Hitta alla dina fel och stå framför dig och räkna upp dem. Göra dig gravid, göra en abort, tvinga dig att äta fostret och säga att det var gott”.

Spelade ändå

Många upprördes över bokningen, och en Facebook-grupp startades för att bojkotta Emmabodafestivalen. Kort därefter meddelade Mr Cool via Twitter att hans spelning var inställd.

Men under onsdagseftermiddagen så intog Mr Cool – tillsammans med Simon Gärdenfors i duon Specialisterna – scenen Kojan på Emmabodafestivalen, skriver sajten Festivalrykten. En av låtarna som Mr Cool spelade var bland annat "Tjejer é som tjejer é", skriver Festivalrykten vidare.


"Att stoppa Mr Cool är som att kolla på bögporr"

På sin Instagram visar Mr Cool en bild från spelningen och skriver:Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela