- Foto: Faksimil/TT BILD

Robinson-vinnaren till attack mot Aftonbladet-journalist: "Sjukt"

Robinson-vinnaren och ex-polisens inlägg sprids på sociala medier. Han kritiserar en krönika med anledning av knivdådet på Ikea.


Martin Melin, Robinson-vinnare och ex-polis blev mycket upprörd när han läste Aftonbladets Kerstin Weigels krönika, där hon kritiserade att polisen använde känslor och värdeladdade ord som "galen".

"Det här är ju sjukt! Mitt i all bedrövelse där många människor på olika sätt drabbats av något vansinnigt - ja då kliver den här journalisten in i bilden och tycker att det viktigaste i världen är hur polisen uttrycker sig. Jösses!" skriver Melin bland annat.

Facebook-inlägget sprids nu och där går han också till attack mot Weigl eftersom han menar att hon inte hur hur det är som polis att "Stå själv i blod upp till knäna" eller "ha ett döende barn i famnen". Han tycker också att hon ska sluta "leta fel" hos polisen.'

Men Kerstin Weigl, krönikör på Aftonbladet, tycker att Melin har missförstått krönikan.

– Han har inte förstått poängen tycker jag. Jag tycker av hela mitt hjärta att svensk polis generellt är djupt empatiska och gör ett svårt jobb och gör det bra. De ska vara mänskliga i möten med brottsoffer, och jag vet att de gör det, men när man offentligt kommenterar en pågående polisutredning då är det bort med känslor. Inga känslor eller värderingar ska skina igenom, bara fakta. Det är viktigt att vi vet att polisen håller huvudet kallt när de utreder ett våldsbrott, säger Weigel till Nyheter24.

Hon är kritisk till att polisen börjat använda mer känslor när de kommenterar utredningar, bland annat presskonferensen om Ikea-morden.

– Vi lever i en känslomässig tid. Men det får betydelse för människor som lyssnar på den där presskonferensen, det är som att polisen antyder att de vet mer men inte vill berätta fullt ut, säger Weigl.

Hon menar att Melin blandar ihop två olika arbetsuppgifter.

– Han tror att jag menar att de inte ska kunna uttrycka känslor när de möter brottsoffer. Det jag menar är att poliser ska inte uttrycka sig med värdeladdade ord när de kommenterar utredningar, det är två helt olika arbetsuppgifter, säger hon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

1 timme sedan

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

2 timmar sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

3 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.