Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är hemska bilder på kändisar med misshandlade ansikten

- 01/12/2015, 20:03 -
lampanj misshandlade kändisar kim kardashian miley cyrus
1 av 9

En väldigt stark kampanj.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen kim kardashian
2 av 9

Kim Kardashian.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen kendall jenner
3 av 9

Kendall Jenner.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen miley cyrus
4 av 9

Miley Cyrus.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen emma watson
5 av 9

Emma Watson.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen angelina jolie
6 av 9

Angelina Jolie.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen kristen stewart
7 av 9

Kristen Stewart.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen madonna
8 av 9

Madonna.

Alexsandro Polombo

#Stopviolenceagainstwomen gwyneth paltrow
9 av 9

Gwyneth Paltrow.

Alexsandro Polombo

I en minst sagt laddad kampanj mot kvinnovåld har en italiensk konstnär använt bilder på kända kvinnor och photoshoppat de som misshandlade. En av kvinnorna är Kim K.

När man först får syn på bilderna känns det en smula obehagligt. Och det är poängen. Även om bilderna inte är verkliga, utan omgjorda i Photoshop, vill italienske konstnären Alexsandro Polombo visa hur verkligheten kan se ut för vissa kvinnor.

Åtta internationella kändisar får nu vara ansiktet för våld mot kvinnor i hemmet. Med otäcka sår och verklighetstrogna blåmärken porträtteras kvinnorna med texten "Livet kan vara en saga om du bryter tystnaden". Under bilderna syns en hashtagg – #stopviolenceagainstwomen.

Kim Kardashian är en av profilerna, de övriga är hennes lillasyster Kendall Jenner, Madonna, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Kristen Stewart, Miley Cyrus och Emma Watson. Särskilt för Kim måste bilderna framkalla hemska minnen från när hon var gift med Damon Thomas. Hon har gått ut och berättat att hon blev slagen av sin exman, även om denne nekar till detta, enligt Mirror.

Om kändisarna har gått med på publiceringen av bilderna är okänt. Det känns dock otänkbart att de inte skulle ställa upp för en så bra grej. Se samtliga bilder i bildspelet ovanför.