Linn Ahlborg använde n-ordet när hon bakade chokladbollar
1 av 2
Linn Ahlborg gjorde chokladbollar och använde n-ordet.
Ursäkt från Linn Ahlborg efter att hon kallade det n-boll
2 av 2
Nu ber hon om ursäkt.

Linn Ahlborg gjorde chokladbollar och använde n-ordet

Youtubestjärnan Linn Ahlborg använde sig av n-ordet när hon gjorde chokladbollar. Nu ber hon om ursäkt.


Det var för några dagar sedan som ett klipp började spridas där Youtubestjärnan Linn Ahlborg, 17, säger n-ordet. Det var på Linns privata Instagramkonto som videon lagts ut, och den visade hur Linn och en kompis gjorde chokladbollar. 

Kort efter att klippet börjat spridas tog Linn en timeout från sina sociala medier, och nu går hon ut med en offentlig ursäkt på sin Youtube-kanal.

– Det var absolut aldrig min mening att såra någon. Det var skitdumt, jag tänkte mig inte för. Jag erkänner att jag är skitopåläst och dum i huvudet. Jag visste inte att det här ordet var så negativt laddat att det kunde såra någon genom att jag sa det till en chokladboll, säger Linn i klippet.

Linn säger att hon nu har lärt sig en läxa och ber om ursäkt till alla som tog illa vid sig, blev sårade eller kränkta.

– Det var helt fel av mig och kommer inte att upprepas. Jag är absolut inte rasist någonstans, det måste jag förtydliga. Nu har jag ryktet rasist och det vill jag verkligen inte ha. Jag skulle aldrig döma någon efter deras ursprung, hudfärg eller ras. Därför gjorde det så ont i mig när jag fick stämpeln rasist, säger hon vidare.

En annan Youtubestjärna som använde n-ordet är TheBentish. Läs mer om det här.

[appText

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

Robinson-Hannas svar på Charlottas anklagelse: "Onödigt"

För Charlotta Hedlund, 30, var det "en chock" när hon hörde vad några av de andra "Robinson"-deltagarna sa om henne i synkar. Men enligt Hanna Danemyr, 45, finns en enkel förklaring. – Att gå i klinch med någon när man lever under de förhållanden vi gjorde, skulle bara skapa en otrevlig stämning, säger hon till Nyheter24.

Marcus & Martinus ger ut sina memoarer

Marcus & Martinus ska berätta historien om sina liv i en ny bok som ges ut i november. Boken "Två röster, en historia" är skriven tillsammans med journalisten Frida Söderlund, som vill ge de norska tvillingarna chansen att prata till punkt.

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Julia Franzén blev under veckan rånad av en tjuv medan hon väntade på en taxi. Men vad fick den elaka tjuven egentligen med sig?

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

1 timme sedan
Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.