Noel Flike konfronterade SD-toppen på krogen.
Noel Flike konfronterade SD-toppen på krogen. - Foto: Instagram, Janerik Henriksson/TT. Bilden är ett montage.

Noel Flike från Hov1 gick fram till Kent Ekeroth på krogen

Noel Flike såg Sverigedemokraternas Kent Ekeroth på krogen och gick fram för att säga några väl valda ord...


Det är i senaste avsnittet av sin podcast som Hov1-medlemmarna Noel Flike, 20, och Ludwig Kronstrand, 19, pratar om att nazister har fått tillåtelse att delta i både bokmässan och politikerveckan i Almedalen. 

Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti. Punkt. Dom har ju liksom folk i deras parti som offentligt och stolt uttrycker sina sina vidriga åsikter. Du träffade ju på en av dom när du var ute, säger Ludwig. 

Noel berättar då att han under en utekväll får syn på en ledande Sverigedemokrat, i podden nämner han inte politikerns namn, men han berättar att mannen var inblandad i den så kallade järnrörskandalen år 2010, då Erik Almqvist och Kent Ekeroth beväpnade sig med järnrör och löpte amok på Kungsgatan i Stockholm.

Noel berättar att han gick fram till SD-toppen på restaurangen för att säga vad han tyckte om den politik som Sverigedemokraterna driver.

– Jag gick fram till honom och sa “förlåt om jag stör i maten men jag måste säga att jag inte håller med dig i något, inte ett litet uns i min kropp håller med dig, jag hoppas för guds skull att ni inte vinner nästa val och jag tycker att dina åsikter är vidriga. Och jag hoppas inte att min generation kommer att dela dina åsikter, säger Noel. 

"Nu leker vi snällt killar"

I podden berättar Noel hur politikerns vän då knuffar Noel och upprepade gånger säger "gå härifrån, gå härifrån". 

En Säpo-vakt kom därefter fram och bad om att få prata med Noel. 

– Jag frågade vad jag hade gjort för fel, varpå Säpo-vakten då säger “du märkte inte att det blev lite hetsig stämning?”. Då frågade jag om jag hade tillfört någonting till den stämningen. Då sa vakten “Det kanske inte är så bra att gå fram till någon och störa när den personen äter”. Jag svarade att jag tyckte att han borde kunna ta det, berättar Noel.

Säpo-vakten gav sedan Noel en smått hotfull avhyvling. 

– Han sa “Okej nu leker vi snällt killar, annars vet man aldrig vad som händer”, berättar Noel i podcasten. 

Kent Ekeroth i våldsamt krogbråk – polisanmäld för misshandel

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

1 timme sedan

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.