Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat ihop en halv miljon kronor.
Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat ihop en halv miljon kronor. - Foto: https://www.instagram.com/kallewahlstrom/

TV-parets fina insats – har samlat ihop en halv miljon kronor

TV-profilerna Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari har samlat in en halv miljon kronor till flyktingarna på Lesbos.


TV-paret Kalle Zackari Wahlström, 36, och hustrun Brita Zackari, 35, befinner sig i skrivande stund i Lesbos. På Instagram skrev Kalle under måndagen ett hjärtskärande inlägg om flyktingarnas situation på den grekiska ön.

Kalle beskriver hur tårarna rinner och hur hans hjärta är krossat efter att ha bevittnat krisen på Lesbos.

"Det går inte att förstå. Hemma har fokus flyttats men varje dag kommer nya människor, med nya historier till Lesbos. Undernärda barn med ärr av splitter och krig. Ensamma människor med ögon där hoppet sakta falnar. Fast i nåtslags medmänsklighetens limbo. En väntan utan slut", skriver han bland annat.

Vintern närmar sig med stormsteg och i inlägget skriver Kalle att det kommer att behövas skor, sovsäckar och barnvagnar.

På Lesbos har Kalle träffat Eva, en kvinna som har befunnit sig på Lesbos i två år och som använder sina egna sparade pengar för att hjälpa människor i nöd.

På Instagram ber Kalle sina följare att swisha Eva, och sedan igår har det kommit in en halv miljon kronor!

Under tisdagsmorgonen visade Kalle en bild på vad han kallar "världens längsta kvitto" och där skriver han vad de har handlat för alla pengarna.

"Eva gråter av glädje och kan inte sluta prata om alla möjligheter det här ger. Alla liv det här kommer att förändra. Nu ska vi till Apoteket. Vi återkommer. Tack igen ❤❤❤", skriver Kalle på Instagram. 

Både Brita och Kalles inlägg har fått hundratals värmande kommentarer från följarna och deras tilltag hyllas i kommentarsfältet, och på Instagram Stories uppdaterar de vad pengarna går till.

Vill du swisha Eva så gör du det på nummer 0704-892918.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.