Söndag 28 Nov
Stockholm

5 saker du inte visste om Gustav Lindh

Gustav Lindh
Gustav Lindh. Foto: Anders Wiklund/TT/Stella Pictures

Succéserien Älska mig är den mest sedda Viaplay-serien någonsin, och Gustav Lindh har blivit hela TV-Sveriges lilla gullepojke! Här är fem saker du kanske inte visste om framgångsagan Gustav Lindh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Efter Josephine Bornebusch hyllade Viaplay serie "Älska mig" fick han hela världen att älska honom – framgångssagan Gustav Lindh

Här är 5 saker du nog inte visste om honom: 

1. La av med fotbollen för att satsa på skådespelarkarriären

Gustav kommer från Västerås och spelade fotboll där med sin pappa som tränare. En ganska traditionell fotbollskille som länge höll sina drömmar om skådespeleri hemligt för kompisarna. När han sedan kom in på teaterskolan i Malmö fick kompisarna en mindre chock. 

– Jag fick förklara för dem att det är det här jag vill göra på riktigt, säger Gustav i en intervju till tidningen Café.   

2. Utsedd till Sveriges bäst klädde man

Gustav har ett gediget modeintresse och nu har tidskriften Café utsett honom till Sveriges bäst klädda man 2020. I en intervju med Café säger han att det bara är ett kul sidointresse och att han vill lägga allt sitt fokus på sin skådespelarkarriär. Många stora modeskapare har hört av sig till Gustav och vill jobba med honom men han tackar nästan alltid nej. Men när ikonen Virgil Abloh hörde av sig, då kunde han inte säga nej – se nästa punkt. 

3. Modell i Louis Vittons kampanj

Virgil Abloh är lite av en rockstjärna i modevärlden. Som första afroamerikan någonsin tog han position som kreativ chef på Louis Vuitton och blev sedan listad av amerikanska tidsskriften Time Magazine som en av världens mest inflytelserika personer. Virgil Abloh fick nys om Gustav efter att ha sett den danska filmen Hjärter Dam, som Gustav medverkar i, på en filmfestival och ville prompt att Gustav skulle vara ett ansikte i hans kommande kampanj för Louis Vuitton. Gustav kunde inte tacka nej till det erbjudandet. 

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

4. Medverkar i Danmarks Oscarsbidrag

I den sexiga och kontroversiella dramafilmen Hjärter Dam (orginaltitel "Dronningen") spelar Gustav styvsonen som inleder en erotisk relation med sin pappas fru – ja, det låter kanske inte helt okomplicerat. Filmen har nu blivit utsedd till Danmarks bidrag till Oscarsgalan och har även tidigare vunnit det Nordiska Rådets filmpris 2019. 

– Jag är fortfarande konstnärligt hög på den upplevelsen, säger Gustav i en intervju med tidningen Café om sin skådespelarinstats i Hjärter Dam.

5. Var förlovad med Molly Nutley 

I filmen "Vilken jävla cirkus", regisserad av Molly Nutleys mamma Helena Bergström, spelar Gustav mot Molly och en romans uppstod bakom kameran. Filmen hade premiär i oktober 2017 och paret förlovade sig senare. Relationen blev dock kortvarig och paret har inget förhållande idag. Positionen som Gustavs Lindhs flickvän är såvitt offentligheten vet ännu ej fylld. 

Bildkälla: STELLA PICTURES
Kommentera
Kopiera länk
Dela