Denise Rudberg
Här är allt du vill veta om författaren Denise Rudberg! - Foto: Stella Pictures, Bertil Ericson/TT Bild

Pengarna, kärleken och drömvåningen – allt om Denise Rudberg

Miljonerna, drömvåningen på Östermalm, det mysiga bröllopet med maken Henrik Blomquist och mycket mer – här är fem saker du vill veta om Denise Rudberg som är aktuell som sommarpratare i Sommar i P1.


Onsdag den 30 juni är det författaren Denise Rudberg, 50, som vi hör sommarprata i "Sommar i P1". På Instagram berättade Denise nyligen om de blandade känslorna inför sitt sommarprat.

"Att sommarprata är en väldigt ärofylld uppgift som jag tar på största allvar. Men jag är nervös inför mottagandet. Att bli kritiserad för ett verk eller en produkt jag skapat är något jag lärt mig hantera. Men att bli kritiserad för sin livshistoria och kanske sättet den berättas på kommer vara utmanande att förhålla sig till. Så era värmande och uppmuntrande kommentarer betyder mer än ni kan ana. Tack", skrev Denise på Instagram.

Men har du koll på Denise Rudberg? Här är allt du vill veta om författardrottningen!

Hur mycket pengar tjänar Denise Rudberg?

Denise Rudbergs första bok "Väninnan" släpptes år 2010, och sedan dess har hon skrivit böcker i ett rasande tempo. Denise har lämnat chicklit-genren bakom sig och har de senaste åren skrivit deckare. Något som gett klirr i kassan! 

Våren 2020 kartlade Expressen hur mycket Denise tjänade, och då hade hon en inkomst på över 3,5 miljoner kronor. Hennes bolag 08 Stories omsatte då även 2,4 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 188 000 kronor.

Denise Rudberg. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Var bor Denise Rudberg?

Denise Rudberg är en mästare på att skildra livet i överklassen, så att hon bor på fashionabla Östermalm i Stockholm är ju inte konstigt! 

Denise bor i en riktigt lyxig våning ett stenkast från Karlaplan. Enligt Booli så är Denises våning nästan 200 kvadratmeter stor och värderad till ungefär 25 miljoner kronor.

– Det här charmiga kvarteret är spännande och sticker ut med sin blandning av hus, affärer och människor på gatorna, fullt av liv och bus. Det finns en närhet till allt och jag hittar intensitet när jag önskar den, men här vilar också ett lugn, som får mig att trivas. Staden ger mig inspiration. Här känner jag mig trygg, har Denise berättat för Villa Nytt.

Karlaplan i Stockholm. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Vem är Denise Rudberg gift med?

Jo men visst är Denise Rudberg gift! Våren 2019 friade Denise Rudberg till sin pojkvän Henrik Blomquist, 50. Då hade de varit ett par i sex år. 

Några månader senare – den 20 juli 2019 närmare bestämt – så gifte sig Denise och Henrik i Stockholms stadshus.

"Lördagen den 20 juli gifte vi oss i Stockholms stadshus, en strålande vacker sommardag. Hela staden var proppfull med turister och temperaturen steg upp mot trettio grader", skrev hon då på Instagram.

Denise och Henrik, som jobbar inom finansbranschen, lärde känna varandra redan på gymnasiet.

– Jag har känt till honom sedan gymnasiet. Han var den där killen som var så snygg. Vi hade många gemensamma kompisar men vi hängde aldrig. I början så var vi båda väldigt buttra och sura och inte intresserade av att hälsa. Vi kände till varandras situation så vi nickade lite kort. Efterhand började vi prata och vi hade så mycket gemensamt, har Denise berättat i podden "Livshjulet".

Denise Rudberg och Henrik Blomquist. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Hur många barn har Denise Rudberg?

Tillsammans med sin ex-make Johan Strömberg så har Denise två barn i tonåren – sonen Calle och dottern Lovisa. Hon har även bonusbarnen Hubert och Adrian.

Denise Rudberg med dottern Lovisa. Bildkälla: Stella Pictures.
Denise Rudberg med sonen Calle. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad heter Denise Rudberg på Instagram?

På Instagram har Denise i skrivande stund över 20 000 följare. Du hittar henne under @deniserudberg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!