Britney Spears och Jamie Spears
Britney Spears pappa Jamie Spears förblir hennes förmyndare. - Foto: Instagram, AP Photo/Nick Ut, File/TT Bild

Britney Spears förlorar i rätten – pappan kvar som förmyndare

Britney Spears har velat ha bort sin pappa Jamie Spears som förmyndare. Men domaren har nu slagit fast att så blir inte fallet. Jamie Spears kommer att förbli hennes förmyndare, skriver TMZ.


Britney vill inte att hennes pappa Jamie ska vara förmyndare

Popstjärnan Britney Spears, 39, har länge krävt att hennes pappa Jamie Spears inte längre ska vara hennes förmyndare. Förra veckan vittnade Britney i rätten, och hon menar att hon har hållits i "fångenskap i 13 års tid".

Britney säger även att hon medicineras mot sin vilja och att hon även har tvingats att uppträda. 

Britney vill även skaffa barn med sin pojkvän Sam Asghari. Något som inte har varit möjligt då hon själv inte får bestämma om hon kan ta ut sin spiral.

Britney har länge kämpat med sin psykiska hälsa och har öppet berättat att hon är bipolär och har borderline. Den medicin hon tidigare åt för att må bättre slutade plötsligt att fungera, och i början av 2020 åkte hon in på ett mentalsjukhus för att bli bättre, något som TMZ då rapporterade om.

Britney Spears har kämpat mot sina psykiska problem i över 10 års tid. Här ser vi henne efter att hon rakade av sig allt sitt hår den 16 februari 2007. Bildkälla: AP Photo/KABC-TV/TT Bild

Möts av stöd från #freebritney-rörelsen

Hennes pappa Jamie har varit hennes förmyndare sedan år 2008. Tiden innan Jamie klev in som förmyndare hade Britney drabbats av flera mentala sammanbrott där hon bland annat utsatt sina barn för fara och blivit tvångsinlagd på psyket två gånger, något som Insider har rapporterat om.

Britney möter stort stöd från #freebritney-rörelsen, som propagerar för att det är fel att Britneys pappa fortfarande är hennes förmyndare, någots som SVT har skrivit om här.

Britney Spears vill inte att pappan Jamie ska vara hennes förmyndare. Bildkälla: Instagram/britneyspears

Pappan Jamie Spears kvar som Britneys förmyndare

Nu står det klart att Britney har förlorat i rätten, och hennes pappa Jamie Spears förblir hennes förmyndare, rapporterar TMZ.

Enligt TMZ så tog domaren beslutet om att låta Jamie vara kvar efter Britneys vittnesmål i rätten. 

Britneys advokat Sam Ingham kommer med största sannolikhet att överklaga beslutet, skriver TMZ vidare.

Artikeln uppdateras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!