"Kanske läge att hitta på nåt nytt"
"Kanske läge att hitta på nåt nytt" - Foto: Per Larsson/Jonas Ekströmer/TT

Steffo Törnquist om framtiden: "Då slutar jag på Nyhetsmorgon"

Ett Nyhetsmorgon utan Steffo Törnquist känns både tråkigt och märkligt, men om inte allt för lång tid kan det scenariot bli verklighet. Redan i förväg har tv-profilen satt ett slutdatum för sitt programledande – om han inte hinner ändra sig till dess.


I mer än 16 år har TV4-tittarna kunnat följa Steffo Törnquist, 65, i morgonrutan – ofta tillsammans med kollegan Jenny StrömstedtFör många hör han och Nyhetsmorgon ihop, och tanken på att programmet skulle sändas utan honom känns allt annat än kul.

Just det fick svenskarna smaka på i november 2020, när Steffo insjuknade i covid-19. Hans fru kom undan med en enklare förkylning, men desto värre blev sjukdomsförloppet för 65-åringen. 

Han blev till slut blev så sjuk att han behövde läggas in.

– Det blev syrgas och dropp, berättade han i en Instagramvideo kort efter han kommit hem igen.

Så länge blir han kvar på Nyhetsmorgon

Steffo kom tillbaka till jobbet när han tillfrisknat och ordningen återställdes. Men nu närmar sig dagen när tv-tittarna behöver säga farväl till programledaren för gott.

Med 65 år på nacken börjar han ju närma sig pensionen – men innan dess väntar ett sista riksdagsval.

– Jag blir nog kvar i Nyhetsmorgon över nästa ordinarie riksdagsval och regeringsbildning, det vill säga ett och ett halvt år till. Jag älskar ju det politiska spelet, säger Törnquist till Hänt.

Jenny och Steffo under en sändning 2008. Foto: Mats Andersson / TT

"Sagt att jag ska sluta i tio år"

Men han har haft svårt att slita sig från tv-yrket tidigare. Exakt när han väljer att lägga Nyhetsmorgon på hyllan återstår att se.

– Efter det är jag 67 år och då är det väl kanske läge att hitta på nåt nytt. Men min trovärdighet i den här frågan är noll, jag har sagt att jag ska sluta i tio år eller så, men jag gör ju aldrig det, säger han till Hänt.

När dagen är kommen för Steffo att lämna Nyhetsmorgon väntar kvalitetstid med barn, och barnbarn – och bokskrivande.

Helt av med Steffo blir vi med andra ord inte!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!