Alice Stenlöfs följare har tröttnat på influencerns många utlandsresor.
Alice Stenlöfs följare har tröttnat på influencerns många utlandsresor. - Foto: Instagram & Christine Olsson/TT.

Följarna rasar mot Alice Stenlöf: "Du har ett ansvar"

Alice Stenlöf är en av flera influencers som rest mycket i sommar. Nu riktar följarna skarp kritik mot 25-åringen. "Att resa fem gånger på två månader är inte hållbart", skriver en följare.


Alice Stenlöf, 25, är en av Sveriges mest framgångsrika och aktuella influencers. Hon gör regelbundet samarbeten med stora varumärken och har dessutom ett eget klädmärke. 

Under sommaren har Alice inte varit hemlighetsfull med att hon spenderat en hel del tid utomlands. Hon har ett flertal tillfällen besökt Marbella och i samband med hennes 25-årsdag spenderade hon en vecka på en båt i Kroatien tillsammans med tio vänner. 

Efter att Alice publicerat en vlogg där hon ännu en gång rest till Marbella har följarna fått nog. Kommentarsfältet under videon har snabbt fyllts av skarp kritik mot influencern. 

"Vare sig du vill eller inte har du ett ansvar"

Följarna uttrycker besvikelse och irritation över att Alice valt att resa flera gånger under sommaren, trots att det påverkar miljön och att olika varianter av coronaviruset sprids i Europa. 

Flera av följarna skriver att Alice borde bemöta kritiken istället för att "stoppa huvudet i sanden". 

Såhär lyder några av kommentarerna under Alice senaste vlogg

"Du har inte reflekterat över din flygkonsumtion? Förstår inte hur du kan med gott samvete åka till flera länder på samma sommar och inte ens nämna något negativt, det är för mig helt oförståeligt" 

"Känns som du på sistone HELT struntat i att du faktiskt har ett ansvar som förebild till en stor skara unga människor som kollar din kanal. Att resa fem gånger på två månader är inte hållbart inte enbart pga en PANDEMI (hallå?) men också det faktum att klimatet brinner???"

"Alice snälla, vare sig du vill det eller ej har du ett ansvar. Bemöt den kritik du får eller så får du också räkna med att folk blir besvikna"

Deltavarianten sprids i Europa 

Under sommaren har flera tidningar rapporterat om att smittspridningen av coronaviruset ökar i flera delar av Europa. Det handlar främst om deltavarianten, som först upptäcktes i Indien. 

Den ökade smittspridningen leder till att det blir svårare att öppna upp samhällen och lätta på coronarestriktioner, rapporterar bland annat Svenska Dagbladet

Nyheter24 har sökt Alice Stenlöf. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...